Edward Riedl (M)

Alliansen satsar mer på välfärden än de gamla socialdemokraterna

När socialdemokraterna styrde Sverige 2006 så anslog staten 60 miljarder till kommuner och landsting för vår gemensamma välfärd med skola, sjukvård, äldreomsorg mm. Med en fungerande jobb och företagarpolitik har vi numer så goda skatteintäkter att alliansregeringen för 2011 anslåt inte mindre än 88 miljarder kronor för skola, sjukvård, äldreomsorg mm. Det är att satsa på välfärden.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

12 kommentarer

  1. Leif

    Vore ju skoj om dom som verkligen behövde välfärden, dom svaga i samhället, fick utnyttja att vi andra kan arbeta in skattepengar åt dom. Istället för att dom skall sparkas ut i arbetslivet utan att någon bryr sig om dem. Bra jobbat Alliansen och Edward

  2. Fru Karlsson

    Hoppas att de pengarna även kan gå till att öppna någon form av ”övergångsboende” för de äldre personer som varit inlagda på sjukhus, men som inte klarar att åka hem igen och där det inte inom rimlig tid finns plats på sjukhem eller liknande. Nu ligger de kvar på sjukhusets akutplatser som enorma proppar och gör även så att väntetiden för andra patienter ökar, för en sängplats är ju ett måste för att kunna göra något med någon..Ibland tvingas patienter ligga på ”fel” avdelning med en personal som inte kan något om deras speciella sjukdom. Det känns otryggt för patienten.

  3. Skogsägare

    Frågan är om det inte vore vettigare att ordentligt minska bidragen till kommuner och landsting? På så vis skulle de tvingas prioritera sånt som vi är villiga att betala skatt för, ”skola, sjukvård, äldreomsorg mm.” Idag får man snarast känslan att problemet verkar vara att kommunerna har för mycket pengar som de till varje pris måste spendera för att hålla uppe skattetrycket. Se gärna Martin Borgs utmärkta dokumentär ”1200 miljarder” som på ett humoristiskt sätt vis vad våra pengar går till.

    http://video.google.com/videoplay?docid=3131814649006604738#

  4. JonasE

    Det är något som inte stämmer här Edward!!, om det är som du skriver så varför sparar skola, sjukvård, äldreomsorg mm, som aldrig förr??.
    Om dessa verkligen fått mer pengar så skulle det inte behövar sparas!!…eller??.

  5. Edward Riedl

    Svar till Leif (2011-01-12 10:04)
    Jag delar inte din uppfattning. Den här typen av kommentarer är bara ytterligare smutskastning av alliansens politik utan substans.

  6. Edward Riedl

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-12 10:50)
    Du beskriver ett viktigt problemområde som handlar om bristande samarbete mellan kommuner och landsting. Förhoppningsvis kan de här extra pengarna underlätta detta samarbete. Men i slutändan måste varje landsting tillsammans med kommunerna lösa detta.

  7. Edward Riedl

    Svar till Skogsägare (2011-01-12 12:35)
    Det finns fortfarande många områden som kan effektiviseras på välfärdsområdet. samtidigt tror jag att vi trots framtida effektiviseringar kommer att behöva tillföra ytterligare resurser då vi både kan bota fler sjukdomar och får en allt äldre befolkning.

  8. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-01-12 13:22)
    Nu har vi som du säkert känner till kommunalt självstyre och västerbottningarna har röstat fram samma socialdemokratiska gäng som inte kan sköta ekonomin ytterligare en gång. Så om det handlar om Västerbotten finns det enkla förklaringar.

    Vill man problematisera ytterligare så kan vi hela tiden göra mer för allt fler i sjukvården vilket gör att även om resurserna ökar så ökar behovet ännu snabbare. Det är i grunden positiva utmaningar eftersom det innebär att vi kan hjälpa allt fler.

  9. JonasE

    Jaha, skylla ifrån sig på sossarna i vanlig ordning alltså!!.
    Men nu har jag praktisk erfarenhet av en Alliansstyrd komun = Vindeln, och inte är det bätte där.
    Där sparas det för fullt, personal sägs upp, avdelningar läggs ner, schemaändringarna för att få ut så mycket som möjligt av personalen börjar bli absurda när dom skall jobba vissa dagar från 7-21, med 4 timmar ledig mitt på dagen!!..det är dessa pass som ökar i sparandets tecken.
    Så skylla på Sossarna är bara löjligt och ingen förklaring på problemet!.
    Men du kanske har hört uttrycket:”fela är mänskigt skylla på andra är politik”!.

  10. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-01-14 01:41)
    Men snälla Jonas. Vindeln har styrts av socialdemokraterna och centern under de sista 12 åren. Det kan knappast anses som alliansstyre. Det är först nu alliansen har möjlighet att reda upp tillsammans.

  11. JonasE

    Jo jag vet detta, men det första Alliansen gör är att öka på nedskärningarna….det var det som var poängen, och sen skulle jag verkligen vilja se statistik på om det verkligen är skillnad på Alliansstyrda och Socialdemokratiskt styrda komuner, eller om det är ”skylla på andra” som är poängen??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.