Edward Riedl (M)

Rut och Rot slår nya rekord

Drygt en miljon svenskar har nyttjat alliansregeringens skatteavdrag sedan starten. Intresset ökar hela tiden och skapar nya jobb. Det kommer att bli intressant att se hur den här sektorn växt på några år till. Vilken tur att inte de röd-gröna vann valet eftersom de avskaffat dessa avdrag och skickat många av dem som arbetar där in i arbetslöshet.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. Daniel

    Kan inte annat än hålla med fru Karlsson i detta. Dessutom är, vad jag förstår, kontrollen för detta avdrag otillräcklig vilket resulterat i många miljoner i avdragsfusk. Säkerligen mer än det påstått gigantiska bidragsfusket som försäkringskassan utstått. Bra att Fredrik vet vad han ska prioritera. När ska svenska folket vakna?

    Intressant också att regeringens politik sägs ha syftat mot att sätta folk i arbete, vilket skapar skatteinkomster, vilket ska göra att det finns mer pengar till välfärden. Vad händer då när det finns mer pengar i statskassan? Ja inte går det till välfärden inte.

  2. Edward Riedl

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-11 13:12)
    Tack och lov står dessa inte i motsatsförhållande till varandra. Tvärtom behöver vi fler i arbete för att ha råd med generösa trygghetssystem.

  3. Edward Riedl

    Svar till Daniel (2011-01-11 14:06)
    När socialdemokraterna styrde Sverige var statsbidraget till kommuner och landsting för skola, sjukvård, omsorg mm på 60 miljarder kronor. Idag satsar vi från alliansen hela 88 miljarder kronor per år för att stärka välfärden. Din kommentar är med andra ord grovt felaktig. Möjligen är det därför du också drar fel slutsatser.

    I övrigt – se tidigare svar.

  4. Jan-Erik Vahlström

    Ja, det går att skapa jobb i moderaternas sverige. Man har kommit på att om man låter skattebetalarna stå för hälften, så kan dom med högre inkomster skaffa sig en billig hemhjälp. Om dom fick betala ur egen plånbok så lär det inte ha skapat lika många jobb.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-01-11 20:29)
    Jag har läst att kriminella mc-gäng fuskat systematiskt med detta. Men å andra sidan fuskar dessa kriminella gäng även med våra trygghetssystem. Jag ser inget skäl att ta bort något av detta utifrån att det finns fuskare. Istället bör vi skärpa kontrollerna. Vad tycker du?

  6. Edward Riedl

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-01-13 11:13)
    Jag hoppas du vet att du har helt fel. Dessa jobb kostar inte statskassan en enda krona utan ger fler jobb. Det är inte grannen som betalar för dessa tjänster utan den som beställer dem. Däremot beskattas dessa tjänster idag mycket mindre vilket innebär att fler får jobb men staten får mindre skatteintäkter på varje arbetat timme. Totalt sett innebär det mer pengar till statskassan.

  7. lf

    Jaså är det kriminella MC gäng som enbart håller på med detta.Det menar du väl inte.Då skulle vi nog ha kriminella MC-gäng överallt i Sverige.Jag blir ganska tagen av din orsaksförklaring.
    Jag ställer frågan:Är de kriminella MC-gängen orsaken till fusket?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.