Edward Riedl (M)

Moderaterna är Sveriges största parti med god marginal

I den senaste DN/Synovate-mätningen noterar vi moderater ett väljarstöd på 36,3% mot socialdemokraternas 26,7%. Som moderat gläds jag givetvis åt våra framgångar – Men samtidigt ställer det helt nya krav på att vara ett brett parti där många ska känna sig hemma. Det är därför viktigt att vårt moderata förnyelsearbete fortsätter i oförminskad styrka för att våra väljare ska känna att vi har de bästa lösningarna på dagens och morgondagens utmaningar.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. Leif

    Tips från en som skulle kunna rösta på er om ni löste problemen ni redan har.

    Lös problemen ni har med sjukförsäkringen!!!

    Enligt en undersökning innan valet så kunde över 50% av svenska folk kunna rösta på er om ni fixade problemen med sjukförsäkringen. Det säger en del då ni vägrar göra något åt den, har ni verkligen gjort såhär för att kunna sänka skatten är det verkligen så sjuk att det inte finns ord för det. Säg att det inte är så, iofs säger du att det är så säger du ju emot förra ministern som gick ut och sa att så var fallet.

  2. lf

    Det är ju bra att det går bra för moderaterna.Men vem styr egentligen i det internationella ekonomisystemet? Nu visas att ”Moodys” kreditinstitut har nedvärderat Irlands valuta.Jag frågar vem styr ”Mooodys”.Att ett privat kreditvärderingsbolag nästa kan tippa ett land.
    De flesta skyller på banker.Ja,men då kan vi väl förstatliga bankerna.Vad finns det för egenvärde att de tillhör profiten.
    Vanliga medborgare vill inte spekulera.De vill ha en sund avkastning på sitt hårt förvärvade kapital.
    Har du något svar före jul! Något konstruktivt.

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-12-17 15:26)
    Vad trevligt att höra att du kan tänka dig att rösta på oss. Socialförsäkringsministern har påbörjat ett arbete för att åtgärda brister i sjukförsäkringen. Däremot står huvudinriktningen fast. De förändringar vi genomförde förra mandatperioden syftade inte till att jäklas med människor utan istället på att få tillbaka alla som kan komma tillbaka till ett jobb. Dessutom var den gamla sjukförsäkringen inte ekonomiskt hållbar.

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-12-17 20:24)
    Jag tror inte statliga banker är bättre än privata. De stora problembankerna var faktiskt de statligt ägda och styrda under finanskrisen – Se bara på USA. Jag tror snarare att statens roll är att reglera finans och bankmarknaden.

    Din första fråga tål att fundera över. Samtidigt vet jag inte om nationella övervakningssystem är bättre.

    Jag tror slutsatsen blir att statens roll bör bli mer renodlat i kontroll och regleringar av en privat marknad på området. Det finns inget som jag sett så här långt som talar för att det finns andra bättre modeller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.