Edward Riedl (M)

Vapenamnesti

Just nu pågår debatt i riksdagens kammare om framtida vapenamnesti. Justitieminister Beatrice Ask (M) svarar på frågor kring en framtida vapenamnesti. Målet med politiken är att minska antalet illegala vapen i samhället genom att möjliggöra att människor lämnar in oregistrerade vapen och ammunition.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Mr Cool

    Visst är det bra om dessa oregistrerade vapen samlas in men jag tror knappast att potentiella rånare eller nya ”lasermän” lämnar in något. Vill minnas att c:a 15000 vapen inlämnades senast men mestadels hade de nog stått i garderober i årtionden. När jag växte upp slaktade vi medelst salongsgevär eller en gammal armepistol och dessa ligger säker kvar på någon vind någonstans. Betydligt farligare är de som börjar bli dementa som innehar körkort såväl som jaktvapen. Vi är givetvis olika men kan man ha en åldersgräns nedåt vid körkort och jaktvapen kan man även ha en övre gräns (80 år???).

  2. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2010-11-16 16:57)
    Du har helt rätt i att detta endast ska ses som en av många åtgärder för att få ett tryggare samhälle. Detta försöker vi vara tydliga i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.