Edward Riedl (M)

Rosornas krig

Just nu pågår debatten hög i media kring socialdemokratin. Jag skrev en blogg tidigare om detta. Det är upp till socialdemokraterna själva att hantera sitt partis framtid. Jag såg Debatt i SVT igår kväll och förundras över det stora intresset för personer snarare än idéer i politiken. Jag tror vi som är politiskt aktiva och media många gånger överskattar personer och underskattar idéer och praktisk politik.

Edward Riedl (M).

8 kommentarer

  1. Peter Burström

    Första gången jag tryckt ”gilla” på ett av dina inlägg. Du har nämligen helt rätt i detta. Ett byte av personer spelar ju ingen roll om inte politiken förändras samtidigt. Det är politiken som ett parti för fram som är relevant för väljarna, inte vem som råkar lyfta lönen.

  2. Mr Cool

    Visst är det rätt att det politiska innehållet är viktigast men många är de väljare som röstar med hjärtat i stället för med hjärnan. Man kan grovt förenklat säga att politiker som person bara utgör en kosmetisk ”förpackning” av sitt partis politik. Som ett exempel på detta kan jag ta Svenskars oftast positiva bild av USA:s president Obama innan valet. På min fråga på vad sätt hans partis politik skiljer sig från motparten blev det oftast helt tyst. Jag tror heller inte att Bodström politiska genomslagskraft varit lika stor om han varit gravt överviktig och haft en osympatisk framtoning.

  3. Per Kjellén

    Nya Moderaterna skall vara försiktiga. Socialdemokraternas stridsrop har alltid varit Frihet, Jämlikhet och Broderskap (av Feministerna tvingade att ändra till Solidaritet). Detta är liberalismens devis. Vänsterns kritik av ’nyliberalismen’ är bara desinformation. Socialdemokraterna har möjligheten att bli Sveriges ’Nya Liberalerna’. Gråsossetänkandet är inget annat en ren liberalism, nästan.

  4. Thomas Fridh

    Håller med Peter. För första gången håller jag med dig i din analys, och tryckte ”gilla”. Man borde väl först diskutera idéerna och därefter ledarskapet, inte tvärtom.

  5. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2010-11-12 14:28)
    Jag säger inte att personer är oviktigt. Jag säger bara att jag tror vi fäster alltför stor vikt vid personer och för lite vikt på politiken i sig. Det fanns säkert väljare som ogillade Mona Sahlin men väljarna dömde framförallt ut de röd-grönas politik i valet.

  6. Edward Riedl

    Svar till Per Kjellén (2010-11-12 14:49)
    Vilken politisk väg socialdemokraterna väljer är en fråga för dess medlemmar. Jag noterar bara som en betraktare utifrån det stora personfokus detta hitintills inneburit när jag tror deras grundproblem är deras politik.

  7. Edward Riedl

    Svar till Thomas Fridh (2010-11-12 23:40)
    Min poäng. Först idéer sedan personer. Men som sagt är det upp till varje parti att sköta sina egna affärer. Jag noterar bara utifrån det enormt stora personintresset och hur lite som berör de politiska idéerna. Finns dock några undantag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.