Edward Riedl (M)

Sveriges enda arbetarparti heter nya moderaterna

Idag har vår partisekreterare skrivit ett bra inlägg om arbetslinjen vi moderater står för. Socialdemokraterna har övergett en politik för fler jobb och istället tänker de ta bort alliansens jobbskapande politik och ersätta den med högre ersättningar och bidrag för de som inte arbetar. Det är tydliga skiljelinjer i valet om 3 dagar. Om du som oss moderater tror att vi skapar ett bättre Sverige genom fler i arbete, högre skatteintäkter och mer pengar till välfärden – Lägg då din röst på Sveriges enda arbetarparti: Vi heter nya moderaterna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Lennart

    Ni vill ju helst att alla pensionärer också ska jobba – för att den vägen få lägre skatt. Som en tänkbar blivande riksdagsman ställer jag därför en fråga till dig: Vilka konsekvenser skulle det få för det svenska samhället om varenda pensionär i landet började jobba i morgon dag?

  2. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-09-16 12:10)
    Din fråga är hypotetisk. I det korta perspektivet lär det inte finnas jobb åt dem. I ett längre perspektiv så blir jobben fler med en bra jobbpolitik och i framtiden kommer vi att behöva en expansiv arbetsmarknad för att klara alla våra välfärdsåttaganden.

    Det är bra om de som gått i pension vill arbeta vidare. De har mycket erfarenhet och förvärvad klokskap som de kan bidra med. Däremot måste det bygga på frivillighet och uppmuntran.

  3. Lennart

    Det var inte mycket till svar du gav mig.
    Men jag hade inte heller väntat mig något annat.
    Bara för att frågan är hypotetisk, kan man inte smita undan den med mumlande.

    Så vi tar väl en precisering: Låt oss säga att 100.000 pensionärer börjar jobba i januari? Vad ska de i så fall jobba med? Vilka ska de ta jobben från? Eller vad gör regeringen för att de 100.000 pensionärerna ska få jobb. Om 100.000 pensionärer börjar jobba i januari. Vilka konsekvenser får det i så fall för statskassan? Det är något för Riedl att räkna på, och säkert intressant att veta för dem som räknar med Riedl i riksda

  4. Isak

    En mycket intressantare fråga är väl hur Moderaterna och
    Alliansen, om dom nu vinner valet kan skaffa fram jobb till
    dom drygt 400.000 arbetslösa. Jobbskatteavdraget har inte
    skapat speciellt många jobb i Sverige, möjligen i Kina.
    Det blir inte fler jobb om man försämrar anställningstrygg-
    heten. Det blir inte fler jobb om man försämrar arbetslös-
    hetskassan. Var är jobben Herr Riedl? Utan arbete till dom
    arbetslösa kan man inte kalla sig för ett arbetarparti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.