Edward Riedl (M)

Reinfeldt tycker om hög skatt

 

För att klara våra höga välfärdsambitioner behöver Sverige ett relativt högt skattetryck. Reinfeldt besvarar i intervjuven på ett bra sätt hur vi ser på skatter.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

14 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    ja, å det BORDE ju rimligtvis innebära att alla som skränar å skriker i högan sky om hur mycket skatten sänkts borde vakna till och se verkligheten.

    På dem låter det som om Alliansen vill ta bort ALL skatt. Det har ju aldrig varit aktuellt.

    Danmark och Sverige har högst skattetryck av OECD-länderna. År 2008 betalades skatter motsvarande 46,9 procent av BNP in i Sverige. Detta var drygt 7 procentenheter mer än genomsnittet i EU-15 och 11 procentenheter mer än OECD-genomsnittet.

  2. Maria Skiddi

    Sverige HAR ju högst skattetryck i världen!

    Det märks i att vi har höga skatter också för vanliga löntagare och barnfamiljer. En tvåbarnsfamilj med en medelinkomst betalar i Sverige över 40 procent i skatt. I Irland betalar samma familj drygt 8 procent.

    Många länder har ett högt grundavdrag för att de som har låga inkomster inte ska behöva betala skatt. I Sverige samverkar ett lågt grundavdrag, inkomstskatten och arbetsgivaravgiften till att skatten blir hög också på normala inkomster.

    källa; ”Ekonomifakta”

  3. Conny Forsström

    Frågan, Maria, är väl hur mycket alliansen tänker strypa välfärden. Jag vill ta ett exempel med sjukvården. Reinfeldt öppnar upp för privata försäkringar. Vad blir följden? Jo, att mer och mer resurser flyttas från den allmänna skattefinansierade till privatvården. De bästa läkarna, tror du att de stannar inom allmänvården när de får högre lön inom privata sektorn?

    Min kompis berättade, och han har bott i USA, hur läkare fick jobba i princip ideellt för att fattiga utan försäkring ÖVERHUVUDTAGET skulle få vård. Jadå, make no mistake, vi är på väg dit vi med men Reinfeldts försäkringar.

  4. Maria Skiddi

    Å med Sahlys politik är vi på väg mot Cuba då får man förmoda?=)där man får betala under bordet för en operation, där man numera får bo på samma hotell som turisterna, ha mobiltelefon å får öppna frisersalong i sitt eget vardagsrum med EN sax och EN kam.

  5. Maria Skiddi

    Även om man för att ideologiskt resonemang så MÅSTE det ju integreras i verkligheten.

    Om jag berättar för dig att vi i sverige har världens högsta skatter FORTFARANDE- TROTS Alliansens sänkning å du säger att vi är på svältgränsen, Sverie monteras ner som ett taskigt byggt lego å vi är på väg ner i misär trots det, vad säger DET om skatternas utfall per krona?

    Jag har sagt det förut å jag säger det igen; HUR mycket tycker DU Conny, ATT det är lämpligt enl din ideologi att man ska få behålla av sin arbetsförtjänst? Är mindre än hälften för mycket!?

  6. Robert

    Conny; ser du inga som helst nyanser inom politiken? Alliansen har varit glasklar med att vi ska ha en skattefinansierad sjukvård som ska omfatta alla. Att folk sedan kan teckna egena privata sjukförsäkringar är ingen nyhet, det kunde man även under den tid som S hade regeringsmakten. Det innebär dock inte att de som tecknar privata försäkringar utarmar den offentliga välfärden, tvärtom då de i själva verket betalar för sin vård ”två gånger”, dels via skattsedeln, dels via sin försäkring.
    Sverige är inte, och kommer förhoppningsvis aldrig att bli, vare sig USA eller Kuba.

  7. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-09-10 14:32)
    Ditt inlägg har dock inget med verkligheten att göra eftersom alliansregeringen tillfört mycket mer pengar till den skattefinansierade sjukvården. Mer än den gamla röda regeringen Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.