Edward Riedl (M)

Alliansen ser ut att få egen majoritet

I den senaste Synovate-mätningen får alliansen tillsammans mer än hälften av väljarna och försprånget till de röd-gröna är nu stort. Det är bra om vi får en fortsatt majoritetsregering i Sverige. Det blir allt tydligare att de röd-grönas svartmålning av ett Sverige som har klarat sig bäst genom den globala finanskrisen i hela Europa inte går hem hos väljarna. Att de röd-grönas alternativ dessutom är ett ofärdigt hafsverk verkar inte heller det gillas av väljarna.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Skönt om ni får egen majoritet och slipper flirta med miljöfascisterna eller riskera att fällas av vänsterkartellen tillsammans med (SD). Däremot tror jag inte du får min röst, de nya moderaterna låter allt mer som gamla socialdemokrater. Var är de tydliga ideologiska skillnaderna? Var är den teoretiska debatten och försvaret av liberalismen? Blir det några avregleringar och försäljningar av statliga bolag? Kan vi vänta oss rejäla skattesänkningar och motsvarande minskningar i de offentliga utgifterna?

  2. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-09-10 09:20)
    Tråkigt att jag inte får din röst då jag tror att vi delar samma värderingar i grunden. Jag uppskattar iallafall din närvaro på min blogg. Den idéburna debatten är självfallet mycket viktig även om den inte alltid vinner val i det korta perspektivet. Vi har under de senaste åren avreglerat och sålt statliga bolag. Mycket har blivit bättre och friare. Vi har sänkt skattetrycket rejält i Sverige samtidigt som vi förstärkt de viktiga delarna i välfärden. Vi har dessutom med ord fört in idédebatten t.ex. när det gäller välfärdens kärna. D.v.s. vad ska våra gemensamma skattepengar främst gå till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.