Edward Riedl (M)

S-bluffen om sjukförsäkringen

När SVT:s utfrågare hänvisade till överläkaren Jörg Teichert när Reinfeldt utfrågades anade nog inte tittarna att han redan jobbade tillsammans med socialdemokraterna för att smutskasta alliansen. S-kampanjen mot alliansen hittade hela vägen in i utrfågarnas underlag i tv-studion. Riktigt illa är en snäll beskrivning av spektaklet.

Läs mer här.

Edward Riedl (M)

Etiketter: , ,

25 kommentarer

  1. Leif

    Bra Eddie, förflytta fokus. Vi vanliga människor funderar såklart varför en läkare skall jobba på samhall. Det är nog bara moderater som förstår det. Du kanske vill ge dig på en förklaring i ärendet. Eller stoppar du huvudet i sanden som alla borgare när det kommer upp något hemskt

  2. Hans

    Problemen med den nya sjukförsäkrningen som de flesta är rörande överens om att den ej fungerar står ju lika fullt kvar oavsett vem som ställer frågorna??

  3. Undrande

    SVT´s kunder betalar för något de inte får! -En enkel sak för juridiskt kunniga måste väl vara att, i ett första steg se till att få till ett preudicium om ett licensinbetalnings-stopp tills man hunnit reformera om inom SVT och fått produkten enl specifikationen.

    D E T M Å S T E G Ö R A S N Å G O T N U !

    Detta anser jag visar hur viktiga chefredaktörer ANVÄNDER SITT JOBB till personligt tyckande för politisk påverkan!

    http://blogg.aftonbladet.se/helleklein

    ->Jag frågar er:
    Skulle ni vilja att läkare gjorde så mot sina patienter?
    Skulle ni vilja att Sveriges domare gör så?

  4. Björn Lindberg

    Nej allt det som sa på TV är sant när det gäller läkaren situation sen att ni politiker blundar är bara sorligt

    Försäkringen hemsida utdraget
    Under de första 90 dagarna som du är sjukskriven har du rätt till sjukpenning om du inte kan utföra ditt vanliga arbete hos din arbetsgivare.

    Efter 90 dagar har du bara rätt till sjukpenning om du inte kan utföra något arbete alls hos din arbetsgivare.

    Efter 180 dagar har du bara rätt till sjukpenning om du inte kan utföra något arbete alls på arbetsmarknaden.med andra ord minsta restarbetsförmåga så dras sjukpennigen in
    Min erfarenhet är 20 år

  5. Patrick

    Även om det var en del av en kampanj så var det väl rätt i sak? Jörg Teichert existerar, har haft en stroke och uppmanades att söka jobb på Samhall?
    Det är ju en allvarligt sak det med, som måste diskuteras.

  6. Andreas

    Leif, han anser SJÄLV att han kan utföra ett bra läkarjobb, men uppenbarligen ingen annan som har varit i kontakt med honom. Ska vi börja lita på att demenssjuka kan styra och ställa bara för att de påstår det? I dessa lägen måste vi lita på andra än den drabbade då de inte är partiska i sin bedömning

  7. Anders Lindgren

    Såhär ser den VERKLIGA sanningen ut. Massvis med människor (RIKTIGA MÄNNISKOR AV KÖTT OCH BLOD dock med mindre pengar än dig) sitter just nu och är utförsäkrade och inte har några pengar. Så ser inte min sanning ut, utan den RIKTIGA sanningen.
    Egoist. Du skulle fått dig en släng av fattigdom och sjukdom så du fattar något om vad du surrar om. Det är lätt att titta ner på andra från din piedestal föräldrarna byggt åt dig va?

  8. Mats E

    Så du menar att bara för att han röstar (S) så är hans röst inte värd att höras? Det kvittar vem det är som hjälper honom, bara han får hjälp. Och eftersom Moderaterna skiter i sjuka, så får han ta hjälp av (S) för de har en human syn på sjuka.
    Du är bara extremt fjantig när du beter dig som ett litet barn när du börjar grina över att en sjuk vågar säga ifrån. Du tror väl fortfarande på adelsamhället där bönderna aldrig fick komma till tals…
    What goes around comes around

  9. Patrick

    Dessutom ska visst M ha skickat fram lobbyister att ställa frågor till Mona Sahlin. Nåt om att kasta sten i glasshus?

  10. Morat Gurgeh

    Vilken bluff?
    Hur blev 50 000 utförsäkrade en bluff?
    När cynismen och människoföraktet blir synligt, så skriker högern om bluff.
    Jag känner flera hederliga människor som arbetade länge innan de blev sjuka och sedan utförsäkrades.
    Akta er, sjuka och arbetslösa, akta er för att berätta hur det är! Då är ni en bluff.

  11. Anders Lindgren

    Till Morat Gurgeh:
    Ja det är helt otroligt. Människor är helt plötsligt inte värda vatten om de inte kan jobba.
    Om du inte jobbar så kan du inte behaga de som ”äger” dig och då jävlar ska du få smaka på fattigdom.
    Vad rika egoister säger och va katta skit stoppar jag i samma låda.

  12. dave

    I och med detta har dokument om fallet kommit ut information och försäkringskassan har inte någonstans sagt att han ska söka jobb på Samhall. Arbetsförmedlingen har konstaterat att om han inte kan tänka sig att arbeta 75% som läkare skall han ställas mot hela arbetsmarknaden inklusive Samhall eftersom han ej är berättigad 25% sjukersättning. Detta eftersom de kommit fram till att han aldrig kommer kunna jobba 100% som läkare. Eftersom han inte kan tänka sig en 75% tjänst måste han ju söka sig någon annanstans. Det står ingenstans specifikt att han ska söka sig till Samhall.

  13. Trött på erat gnäll

    Andreas Lindgren och Co som klankar ned bör komma ihåg en sak att man inte kan bli utförskrad i Sverige, det går inte. Alla får något bidrag sen beror det på fall till fall hur mycket. Kom också ihåg att Sverige är ett av de länder som har det bäst ställt. Så innan ni ens öppnar munnen om hur dåligt NI har det tänk då på resten av världen som på RIKTIGT inte har pengar till mat eller sjukvård. Alla kan ha det jobbigt men människor i Sverige har det lugnt bättre än många andra!

  14. Tomas

    Ni som stöder Alliansen! Gör som jag, ring till Radiotjänst i Kiruna 0980-75 000 och avanmäl ert TV-innehav. Stöd inte Socialdemokraternas valkampanj genom tv-licensen!!

  15. RWR

    Anders Lindgren: Ta och tänk igenom vad du skriver! Ett mindre problem är att du ljuger om den nya sjukförsäkringen för det kan man ju enkelt fakta kolla.

    Men du är otrevlig och har osmakliga inslag i det du skriver!

    Du framstår som en trångsynt arg liten yngling utan empati vilket jag i grund och botten inte tror är din avsikt.

  16. JonasE

    Blir Läkarhistorien mindre sann för att (S) tar upp den??.

    Mona Salin fick ju frågor från en högerlobbyist i SVT!!.

    Den ”stackars fattigpensionären” som klagade inför Mona Salin över att han som änkling skulle få det svårt att behålla sitt hus om de Röd-Gröna skulle införa fastighetsskatt!!.

    Han visade sig vara änklingen Gustaf Holmius, han är ordförande för Villaägarnas Riksförbund i Solna och tjänar 600 000 kronor per år, och har tydligen en villa taxerad högre än 5 miljoner.

    Men OJ!!, det var visst en höginkomsttagare/förmögen som drabbas!!, precis som de Röd-Göna sagt alltså!!.

  17. Anders Lindgren

    En arg liten yngling? Ja uppenbarligen tar jag mig under adelns skinn iallfall och det är jag glad över.

    Utan empati? För att jag vill att de sjukskrivna ska ha kvar sin rätt till sjukpenning? okej hm

    Till ”trött på erat gnäll”: Bäst ställt ja, FÖR DE RIKA. De fattiga och sjuka får bära hundhuvudet. Och sen skriver du att det inte finns utförsäkrade =) du är så rolig. över 50000 hade väl blivit det sist jag såg några siffror. Men i din mussepigg värld så kanske du inte märker det.

  18. RWR

    Anders: Hur länge har du klurat på den ”under adelns skinn” hahha skulle vara mitt då?

    Min farfar var ”grovis” och kommunist. Min morfar var ”lantbrukare” och bondeförbundare. Just därför så vet jag att grova uppdelningar i onda och goda är svamligt!

    Det jag menar är att om man har ett otrevligt uttalande i polemik med andras synsätt har man demokratiska brister. Att ha en annan åsikt är bra men att belägga andra med egna tolkningar är inte konstruktivt är man dessutom otrevlig för sakens skull tyder väl det närmast på desperation!

    Känslor är inte fakta!

  19. Anders Lindgren

    Käre RWR.
    Detta är inte min sanning, inte din sanning utan den riktiga sanningen.
    Sjukskrivna blir utförsäkrade och ”friska” helt plötsligt. Sen sitter de där utan pengar.

    Det är inte en åsikt käre vän, det är den verkliga sanningen

  20. Trött på erat gnäll

    @Anders Lindgren: Än en gång skriver jag att man inte kan bli utförsäkrad i Sverige på ett sånt sätt som du menar. Man blir istället omförsäkrad och får antingen aktivitetsstöd eller annan ersättning. Och du, jag tror att det är du som lever i en mussepigg värld för du verkar inte alls ha koll på läget. Det är väl alltid lättast att sitta hemme och få bidrag medan andra ska slita och betala skatt åt soffpotatisar som inte orka söka jobb. Nu pratar jag inte om sjuka, varje person ska bidra till samhället efter sin förmåga.

  21. RWR

    Anders: Du understryker ju i stort sett det jag säger!

    Vad gäller sjuka så är reglerna glasklara är man sjuk så får man sjukpenning! Det positiva är att man inte förtidspensioneras utan ”provas mot arbetsmarknaden” är man frisk och arbetsför så söker man jobb är man sjuk så återgår man till sjukpenning.

    Tidigare hade man inte en chans att komma tillbaka utan förtidspensionering var modeordet! 2002 insåg Göran P att detta inte håller då påbörjades den nödvändiga förändringen. Anna Hedborg(S) gjorde utredningen som ligger till grund för den förändring som alliansen sedermera införde

  22. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-09-03 14:09)
    Jag stoppar inte huvudet i sanden. Däremot inser jag att verkligheten ibland avviker från det vi läser om i tidningarna. Det finns ibland syften med det som sägs och det som görs. Den här personen arbetar emot alliansregeringen och jag läser vad han säger utifrån detta. Det förs ibland en vulgärdebatt kring förändringarna i sjukförsäkringen där syftet är att smutskasta regeringen snarare än att föra en konstruktiv diskussion hur vi kan bli bättre.

  23. Edward Riedl

    Svar till Mats E (2010-09-03 16:27)
    Nej alla röster är värda att höras. Däremot verkar han ha ett syfte med det han säger vilket gör att det han säger också bör tolkas utifrån detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.