Edward Riedl (M)

Det är ett svek mot 30 miljoner människor att lämna Afghanistan

Försvarsmakten är tydlig med att de inte kommenterar politiska utspel utan endast följer politiska beslut. Självklart är det så vi vill ha det. Samtidigt sitter de på värdefull information om t.ex. läget i Afghanistan. SVD frågade den svenska insatschefen generallöjtnant Anders Lindström vad som händer om Sverige drar tillbaka sina soldater. Den stora risken är att talibanerna då återtar makten med militära medel då inte utländsk trupp kan förhindra detta var hans diplomatiska svar. Det krävs ingen större fantasi för att förstå varken detta eller vad som händer om talibanerna kommer tillbaka. Intressant att höra hur Mona Sahlin och de röd-gröna tänker jobba med bistånd, jämställdhet och fattigdomsbekämpning i ett Afghanistan som styrs av talibaner. Det är inte solidaritet att överge människor vi lovade beskydd när vi under en socialdemokratisk regeringen gick in i Afghanistan för snart tio år sedan.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Marcus

    Du tror inte att USA kommer att behålla sina trupper i Afghanistan? Det finns inget behov att ha kvar Svenska soldater där, däremot så bör vi fortsätta ha civilt stöd kvar.

    Och förklara gärna för mig, hur ett land som Sverige, som säger sig vara neutralt kan ha trupper i ett annat land?

  2. Edward Riedl

    Svar till Marcus (2010-08-27 20:20)
    Till att börja med är inte Sverige längre ett neutralt land (detta beslut tog de 7 partierna i Sveriges riksdag i full enighet). Sedan tror jag inte du fullt ut förstår vad som händer om svensk och internationell trupp väljer att lämna. Det går inte att sköta det civila biståndet utan militär närvaro för att skydda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.