Edward Riedl (M)

Till vad används din fackavgift?

Tillhör du något politiserat fackförbund som kommunal går en stor del av pengarna till att sponsra sossarnas valrörelse i form av bidrag. Dessutom används pengar också för att bedriva valarbete åt sossarna och ibland för att svartmåla allianspartierna. Facket har många viktiga uppgifter att fylla – Att bedriva politik bör dock inte vara en av dem.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

34 kommentarer

  1. Jan Lövgren

    Och vad är det för fel med det. Du tycks inte veta att socialdemokratin är arbetarnas politiska verktyg att förändra vilkoren för löntagare, sjuka, arbetslösa m.fl. Tycker du att det är rätt att företag stödjer Moderaterna ekonomiskt och dessutom vägrar offentligöra vilka summor det rör sig om. Snacka om att mörka.

  2. Conny Forsström

    Jag blir lika förvånad varje gång jag läser sånt här. Som de andra skriver, socialdemokratin är fackets politiska ”vapen”. Svenskt Näringsliv är moderaternas. OCH??? Vad är konstigt med det? Ni står på arbetsgivarnas sida liksom sossarna på arbetarnas. Så har det alltid varit. Vad är nytt nu som inte funnits förr?

  3. Maria Skiddi

    Problemet är att alla LO-anslutna ICKE är socialdemokrater, när snett under hälften inte är det finns det ju skäl att se över att ens fack ger bidrag till ETT parti.

    Att vara medlem i ett fack skall INTE vara lika med att tvångsanslutas till ETT parti av socialdemokratiskt vampyråderlåtningssystem som man inte kan påverka.

  4. RWR

    Känns som en (brist på)demokrati fråga precis som i alla stora organisationer kan det vara svårt att få gehör för förändringar bland ledarna.

    Redan på 80-talet då jag arbetade aktivt inom dåtida Fabriks var vi ett antal som försökte jobba för att facket skulle vara partipolitiskt neutralt. I dag kan jag tänka mig att liknande grupper har gjort vissa framsteg och att frågor som denna och ”Bengtzing affären” kan aktualisera problemet och vara en motor för förändring.

    Ytterst är det ändock medlemmarna som måste sätta ner foten!

  5. Lars Gidlöf

    Hur vet du hur fackavgiften används? Tror du inte LO har andra inkomster?

    Sen,Svenskt Näringsliv,ska de heller inte engagera sig politiskt?

  6. Peter Burström

    Det är verkligen ett bevis på moderaternas verklighetsanknytning att de först nu uppmärksammar ett faktum som legat fast i 100+ år. Socialdemokraterna är fackets näve in i politiken. Meningen med partiet är att vi skall representera arbetarklassen. Arbetarepartiet Socialdemokraterna, heter vi ju, som bekant. Det är inte för att vi tycker att bokstavskombinationen är snygg (det är den dock) eller för att vi slog vad med centern, utan eftersom att vi är de som representerar arbetarna.

  7. Edward Riedl

    Svar till Jan Lövgren (2010-08-18 14:13)
    Jag är emot alla ekonomiska stöd till partier från intresseorganisationer. Däremot har jag aldrig sett någon fakta som söder att SN eller andra skulle stödja moderaterna. I Västerbotten vet jag som kassör att det inte finns andra intäkter än de som syns och är lika för alla partier.

  8. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-08-18 17:48)
    Politken bör stå fri från särintressen. Det påstådda stödet från SN till M är just bara av er påstått. Visa fakta när ni kommer med detta tack.

  9. Edward Riedl

    Svar till RWR (2010-08-18 19:11)
    Håller med dig om att det är medlemmarna som slutligen bestämmer hur de vill ha det. Däremot förbehåller jag mig rätten att ha åsikter kring detta.

  10. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-08-18 20:38)
    SN skall inte heller köpa sig inflytande -Men vad jag vet finns inga bevis för att de gör det.

    Vilka andra pengar menar du att facket har för att slussa till sossarna?

  11. Edward Riedl

    Svar till Peter Burström (2010-08-18 22:54)
    Verkligheten ser lite annorlunda ut idag jämfört med för 100 år sedan. Om facket inte förnyar sig så gräver de sin egen grav. Jag tillhör dem som tror att opolitiska fackförbund har en viktig uppgift att fylla i framtiden. Därför skriver jag mycket i den här frågan.

  12. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-08-19 14:03)
    Jag svarar på alla kommentarer som skrivs på min blogg. Dock hinner jag inte följa alla andras bloggar. Ställ en fråga på min blogg så får du svar. Tyvärr hinner jag inte heller besöka alla länkförslag jag får. tack ändå.

  13. RWR

    Peter: Ni är de som representerar arbetarna(Läs SAP)? Ni har stöd av ca 30% av dom röstberättigade!? Betydligt fler än så är arbetare trots att ni drivit folk till utanförskap i årtionden sakta men säkert! Ni ger er inte förrn alla har samma lön och helst från stat eller kommun!

    LO säger sig representera sina medlemmar du ger en annan bild, vilken stämmer?

  14. Alejandro Caviedes

    Att det inte skulle finnas bevis på att svenskt näringsliv stöder moderaterna vet du mkt väl är bullshit. Ni får hur mkt pengar som helst från den organisationen, och låtsas inte som att du är ovetande om det. Jag förstår att du inte har tid att läsa alla bloggar. Det har inte jag heller, men din brist på tid slår förvånansvärt alltid skevt: det är ALLTID den kritik du får som du ALDRIG har ”tid” att bemöta.

  15. Johan Karlsson

    Kanske Alejandro kunde publicera källan till sitt påstående. Att fritt spekulera står honom naturligtvis fritt men något konkret bevis skulle vara intressant att se.

  16. Johan Karlsson

    Intressant också att den kommunistiska lögnen om att företagens och arbetarnas intressen står mot varandra. Sossarna ser vinst som ett problem när faktum är att det är vinsten som är grunden för expansion, nya jobb och högre löner.

  17. Edward Riedl

    Svar till RWR (2010-08-19 21:25)
    I takt med att stödet minskar för SAP så blir dagens situation och koppling till LO allt mer ohållbar. Dessutom bör alla partier stå fria från sak och särintressen.

  18. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-08-20 09:33)
    Om du nu har bevis så får du gärna presentera dem. Jag kommer att vara den förste att kritisera mitt eget parti då.

    Sedan bemöter jag alla kommentarer på min blogg. Så jag förstår inte riktigt vad du syftar på.

  19. Edward Riedl

    Svar till Roger Karlsson (2010-08-20 09:47)
    I Västerbotten där jag är kassör består våra intäkter av landstingsbidrag (alla partier erhåller detta utifrån antal mandat i landstingsfullmäktige), bidrag från kommunföreningarnas mandatstöd från kommunfullmäktigeförsamlingarna (det är en form av betalning för länsgemensamma tjänster), ränteintäkter på sparade pengar, 10 kronor per medlem av medlemsavgiften (en del går till lokalföreningen och en del går till partiet nationellt) och frivilliga bidrag från medlemmarna (för i år cirka 4000 kronor då det är val). Inga dolda bidrag från någonstans här inte. Fråga gärna (S) hur det ser ut där.

  20. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-20 10:03)
    Det finns inga bevis då det inte sker några transaktioner som han påstår. Det är något fackliga sossar och anliga sossar påstår för att försvara sin egen orimliga hållning.

  21. Peter Burström

    RWR: Det är klart att det finns fler arbetare än de 30% som enligt opinionsmätningarna vill rösta på sossarna. Det är för mig ett tecken på att vi inte nog mycket har tagit till oss av den kritik som de riktat mot oss under ett antal år. Det innebär inte att jag tycker att själva systemet är felaktigt.

    Riedl: Var hade du tänkt dra gränsen för politiska åsikter inom facken? Skall inte lärarfacken få driva lönepåslag eller 45-timmars arbetsvecka eftersom att det kräver politiska beslut för att verkställas? Eller är det bara LO-facken som du vill tysta?

  22. Edward Riedl

    Svar till Peter Burström (2010-08-23 10:46)
    Jag har inte sagt att någon skall tystas. men skillnaden mellan lärarfacket och LO är så uppenbara att jag blir förvånad att du inte ser dem. LO stöttar (S) oavsett om det gynnar deras medlemmar eller inte. De har till och med tagit på sig uppgiften att smutskasta regeringen med nästan 100 miljoner kronor av deras medlemmars pengar. Lärarfacket däremot driver sina medlemmars frågor oavsett politisk färg. Det är skillnaden.

  23. Lars Gidlöf

    Ja Ridel, facken har väl mer pengar än bara medlemsavgiften,eller är dina kunskaper så dåliga?

    De äger fastigheter, aktier etc, och de får välk utdelning som alla andra aktieägare.

    Vad vet Ni politiker egentligen?

    • Magnus Karlsson

      Ja och vart kommer dom pengarna ifrån.? Oss medlemmar och dom ska väl gå till oss medlemmar och inte ett parti.!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.