Edward Riedl (M)

Dyrare el och sämre miljö med de röd-gröna

Ett analysföretag har på uppdrag av Svenskt näringsliv undersöka hur alliansens miljöpolitik står sig mot de röd-grönas. De kommer fram till att elpriset kommer att bli väsentligt högre och koldioxidutsläppen större med de röd-gröna.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Är det ett objektivt analysföretag tycker du? Jag reagerade direkt på namnet, Pöyry, ja deras största kunder är, gissa, skogsindustrin.

    Ni politiker ska lyssna på objektiva utredningar, det är er skyldighet, inte beställda av företag som tjänar de mesta pengarna på företag som klagar mest.

  2. Lars Gidlöf

    Sen,varför svarar du inte längre på kommentarer, det gjorde du innan och det gav jag dig en eloge för,men klart,är svaren inte bra nu eller?

  3. Ingemar Wincent

    Lugna ned dig Lars! Edward svarar nog vad det lider, karl’n kan ju inte vara uppkopplad för jämnan!

    Vad gäller beskyllningarna om ”sämre miljö”, så är det snudd på pinsamt för att komma från ett politiskt läger vars miljöpolitik till stora delar har fått tummen ned från miljörörelsen…

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-08-09 18:13)
    Jag svarar fortfarande på alla kommentarer. Under valrörelsen har jag dock ca 80 timmars arbetsveckor utan bloggen. Det innebär att bloggsvaren ibland dröjer några dagar längre än i vanliga fall.

  5. Edward Riedl

    Svar till Ingemar Wincent (2010-08-09 19:20)
    Svaren kommer precis som du skriver.

    Att vissa delar av miljörörelsen kritiserar alliansen är inte detsamma som att det bygger på fakta. Det är därför analysen av vår och de röd-grönas politik är extra intressant.

  6. Lars Gidlöf

    Nej, resultatet är inte fel,eller det kanske är det,men det är inte det jag påpekade, jag påpekar att man inte ska bara slänga ut sig om en massa analyser,utredningar etc om de är beställda av en organisation som är emot något förslag,sen om dessutom organisationen beställt utredningen av ett företag som jobbar mestadels åt de som är emot förslaget med.

    Det är ju inte objektivt, du kan säkert finna en utredning som visar skillnaden åt andra hållet.

    Se bara på Skogsindustriernas och Lennart Holmlund’s felaktiga kritik om svavelinnehåll i fartygsbränslet.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-08-10 13:13)
    Det finns få som inte har egna syften med både vad och hur man undersöker. Skogsföretagen är givetvis intresserade av billiga elpriser och bättre miljö vilket säkert speglade deras val av undersökning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.