Edward Riedl (M)

Burkaförbud i skolorna

Nu senast var det folkpartiledaren som gick ut och krävde burkaförbud för eleverna på våra skolor. Veckan innan gick den moderata migrationsministern ut och försvarade att tiggarromer utvisades. Nu framställs det som på gränsen till invandrarfientligt. Vissa hävdar till och med att det här hjälper de riktigt främlingsfientliga sverigedemokraterna. Jag tror istället att det är precis tvärtom. Om inte vi vågar prata om problem och lösningar på frågor som väljarna upplever så kommer vi verkligen att hjälpa de främlingsfientliga. När etablerade partier och politiker inte vågar prata om problem och utmaningar som följer av en generös invandrar och flyktingpolitik blir resultatet istället att stödet ökar för partier som sverigedemokraterna. Så min uppfattning är att det är bra när etablerade partier faktiskt vågar ta debatten om de svåra frågorna när det gäller invandrare och flyktingar.

Men låt oss också vara tydliga med att målet är att ha en fortsatt generös invandrar och flykting politik. Låt oss vara tydliga med att fördelarna övervöger. Men låt oss också sluta sopa alla problem under mattan. För det om något hjälper de främlingsfientliga.

Läs mer om det här, här, här och här.

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

  1. leif

    Bra Edward. Det går inte att sopa problemen under mattan. Dock tror jag inte ett burkaförbud hjälper kvinnorna alls. Det är helylle religösa fanatiker vi pratar om där, tror lösningen från deras sida blir att barnen inte går i skolan och vad har man skapat för problem då?

    Näe problemen med den gamla förlegade islamska tron måste bekämpas på andra sätt.

  2. dave

    Politiker har långt kvar vad gäller invandring/flyktingpolitk, när ska ni berätta för svenska folket vad kalaset egentligen kostar och hur mycket det påverkar vår välfärd. Så länge ni håller tyst om detta och tyst rent allmänt om problemen så är det enbart sverigedemokraterna som vinner på det, tyvärr.

    Sen måste ni politiker kunna prata om problemen utan att vi icke-politiker kallar er främlingsfientliga.

    Blir det en öppen debatt kanske sverigedemokraterna vinner på kort sikt, men det är bättre än att sopa problemen under mattan och låtsas som att allt är problemfritt.

  3. Edward Riedl

    Svar till leif (2010-08-05 10:14)
    Skolplikten gäller alla. Vi skall inte tillåta förtryck av människor i Sverige oavsett vad förtrycket bottnar i. Vi skall istället hjälpa människor att leva bra och fria liv i vårt land.

  4. Edward Riedl

    Svar till dave (2010-08-05 10:15)
    Jag tror inte att SD vinner på att vi andra vågar prata om problem och lösningar. Dessutom så är kostnader och intäkter för invandring och flyktingpolitik mycket svåra att mäta annat än i mycket korta perspektiv. De stora vinsterna med ett öppet, tillåtet och välkomnande samhälle är omöjlig att ekonomiskt räkna hem i det korta perspektivet. Men å andra sidan är kostnaderna för ett stängt samhämhälle lika svåra att beräkna.

  5. haha

    ”Vi skall istället hjälpa människor att leva bra och fria liv i vårt land”
    Jaha men det gäller inte fattiga, sjuka och arbetslösa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.