Edward Riedl (M)

Miljövänligare bilpark

Sedan alliansregeringen tog över 2006 har antalet miljöbilar som säljs formligen exploderat. Miljöbilspremie mm har lett till att allt fler svenskar väljer miljövänligare alternativ. Det går att med modern miljöpolitik värna miljön utan att straffa ut privatpersoner och företag med kilometerskatter och höjda drivmedelsskatter.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

21 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Det märks att Ni politiker saknar en hel del kunskap,och skrämmande att Ni inte läser på.

    Om det sker en olycka med utsläpp, vem ska stå för kostnaderna då? Du tror väl inte bolaget klarar av detta, se på BP’s oljeutsläpp nu, knäcker nästan bolaget och det är ett oljeutsläpp.

    Nä, det blir väl skattepengarna eller? Vilken står för slutförvaringskostnaderna för avfallet?

    Varför sluddrar Ni med okunskap, jag tror inte ens du vet hur kärnkraftsanläggningar i Sverige sköts, vilka klåpare som gör underhållsarbeten under driftstopp, det är klåparfirmor med diversearbetare som gör en del jobb

  2. Marcus

    En av anledningarna borde ju rimligtvis vara att fler miljöbilar har kommit ut på marknaden och på så sätt drivit ner priset, samt att miljöproblemet har blivit en ännu större fråga än vad det var för fyra år sedan.

  3. Vad säger Alf Svensson?

    ”Den nedlagda rösten i FN för rätten till friskt vatten är inte det tecken på det globala ansvar som vårt land har haft som sitt signum. Men du kan ändra på det. Rösten den 19 september måste vara en röst för ett solidariskt Sverige i världen”, säger Alf Svensson.

    Den Svenska regeringen lade ner sina röster i FN gällande att alla skulle ha rätt till friskt vatten och sanitära anläggningar. Det verkar som om inte alla i regeringen var vakna när beslutet togs. Vad säger du Edward Riedl?

  4. Andreas Georgsson

    Försäljningen av E85 halverades mellan 2008 och 2009. Eftersom bensinen är billigare, bara för att det är en miljöbil garanterar inte i ert system att de körs miljövänligt.

    Skrotningspremien som ni avskaffade gjorde att antalet årligen skrotade bilar nu halverats, och därmed växer bilparken med gamla bilar.

    Varför tog ni bort premien förra året?

  5. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-08-04 21:57)
    Mer intressant är att du tror dig veta mer än mig utan att veta vad jag vet… Men dela gärna med dig av hur din enorma kunskap på detta område är förvärvat!

  6. Jonny Forsström

    Mer makt åt staten. helt rätt Andreas Georgsson, varför ska människore få bestämma över sin egen vardag?

  7. Edward Riedl

    Svar till Vad säger Alf Svensson? (2010-08-04 22:56)
    Jag anser att miljöministern borde agerat annorlunda i den här frågan. Men på det stora hela gör han ett bra jobb och viljeinriktningen från hans sida är bra.

  8. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-08-05 00:35)
    Nu finns det fler miljöbilar än bara etanolbilar tack och lov. Men självklart bör det vara ekonomiskt mer förmånligt med etanol – Ingen annan uppfattning där.

  9. Hans-erik lidberg

    När Andreas Jansson fått ur sin nya ”sleeve” kanske han ska fundera på vem som sprider dynga.

  10. Olle

    Mattias Goldmann från Gröna Bilister beskriven i nysläppta boken Bromsklossar vad det är som bromsar miljöbilsutvecklingen i Sverige. En av anledningarna som anges i boken är att Alliansen trots tidigare löften valt att inte skärpa miljöbilsdefinitionen. Enligt Goldmann har inte den skärpts för att regeringen vill kunna skryta med en hög andel miljöbilar i nybilsförsäljningen.

  11. Lars Gidlöf

    Ja, dels så sysslar jag dagligen med motorer och kringutrustning för detta, samt så har jag 2 bekanta som sitter på ett av Sveriges största kärnkraftverk som mellanchefer gällande just underhåll och drift.

    Jag har dessutom själv haft att göra med minst ett av de företag som också utför underhåll på kärnkraftverk,och jag vet vad det är för ”yrkesfolk” de har på dessa jobb då jag själv har haft med dessa att göra, dock i en mycket mindre farlig miljö.

    Var har herr Riedl fått sina kunskaper ifrån? Jag har ju redogjort mina

  12. till lars gidlöf

    håll inte andan bara, för är det något man vet med ridel så är det att han aldrig kommer svara på ditt sista inlägg. Just för att han blivit trumfad. jag trumfar han varje inlägg och han svara aldrig på dom.

    det är det som är så sorgligt. han växte upp med pengar men pengar kan inte köpa allt här i världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.