Edward Riedl (M)

Arbetslösheten minskar

I spåren av den globala finanskrisen med efterföljande lågkonjunktur förlorade många människor sina arbeten både i Sverige och övriga världen. Det är nu glädjande att se hur arbetslösheten minskar i Sverige. Det är nu viktigt att alliansregeringen får fortsatt förtroende att styra Sverige efter valet så jobben blir fler. För om fler får ett arbete blir vi fler som betalar skatt och färre som behöver bidrag och andra ersättningar. Med en sådan politik blir det mer pengar till välfärden. Så blir Sverige ett tryggt land för alla.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Anonym arbetsförmedlare

    EU:s statistikmyndighet Eurostat rapporterar i dag mycket oroande siffror rörande jobben. Vi kan bland annat ta del av information som gör gällande att

    att Sverige har en arbetslöshet om 9,3 %. Det är en högre arbetslöshetsnivå än i jämförbara länder som Tyskland, Belgien och Finland.

    Eurostat rapporterar också att den svenska ungdomsarbetslösheten är bland den högsta i Europa.

  2. Ej blind

    ”Lögnernas mästare” Edward Riedl är igång igen, har du ingen självkritik?

    Läs vad anonym arbetsförmedlare skriver nedan, så är den riktiga verkligheten hr högerman!

    4 år till med högern är en katastrof för Svensk ungdom och för Sverige i övrigt.

    Du är en en ”papegoja” som bara rabblar allt som kommer från partihögkvarteret, det är en katastrof om du kommer in riksdagen – lägg av med politiken ett gott råd för Sveriges och Västerbottens bästa.

  3. Andreas Georgsson

    I Sverige är en stor andel av arbetslösheten onödig. Dessutom så när det blev en en lågkonjunktur av detta slag, då slog ni på de som redan ligger och straffade dem en gång till genom att sänka deras ersättningar.

    Du skulle säkert protestera högt om du under alla år betalade en försäkring för din villa. Du förväntade dig en viss ersättning och när olykan är framme då säger bara försäkringsbolaget sorry, du vet nu måste vi ge lite större utdelning till våra ägare, så vi har bestämt att sänka ersättningen och begränsa den. Dessutom chockhöjer vi priset på försäkringen.

  4. Isak

    Hur än mycket Trixarnas mästare Herr Riedl försöker så
    kan han inte komma ifrån SCB statistik om att den Svenska
    arbetslösheten har aldrig varit så hög under 2000-talet
    som i förra veckan 9.3%. Långtidsarbetslösheten håller på
    att permanentas och ungdomsarbetslösheten ligger på 30%.
    Sen har regeringen satt igång en del konstlade jobb för
    att bättra på statistiken. Men var är dom riktiga jobben?

  5. Edward Riedl

    Svar till Anonym arbetsförmedlare (2010-06-01 18:39)
    Ungdomsarbetslösheten var högre när (S) styrde Sverige trots att vi då befann oss i global högkonjunktur. Men visst har arbetslösheten ökat till följd av den globala ekonomiska krisen. Dock ser vi hur Sverige med Europas mest välskötta statsfinanser återhämtar sig snabbare än andra länder.

  6. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-06-01 23:34)
    Hur mycket ni än kritiserar och försöker att bluffa med statistik (tex ungdomsarbetslösheten som faktiskt var högre när ni styrde trots global högkonjunktur) så ser gemene man att vi har Europas mest välskötta statsfinanser efter den globala ekonomiska krisen.

  7. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-06-01 23:36)
    Under bara maj månad har jag besökt ett trettiotal företag runt om i Västerbotten. De som sa upp personal i krisen har i princip alla börjat återanställa och nyanställa personal. Många avvaktar nu sommarsemestrarna innan de tar in ännu fler. Oron är Grekland och vad som kan hända med exportmarknaden om det brister där. Så det är de riktiga jobben som nu växer fram efter krisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.