Edward Riedl (M)

Reinfeldt vann debatten mot Sahlin – Igen

Igår kväll debatterade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) mot utmanaren Mona Sahlin (S). Det blir alltmer uppenbart att det inte finns särskilt mycket bakom de röd-grönas retorik. Bakom fina ord som jobb, miljö och välfärd finns det inga politiska förslag som riktigt backar upp detta. Jag tycker Reinfeldt vann debatten stort. Aftonbladets läsare delar min uppfattning.  Cirka 72% tycker Reinfeldt vann och cirka 25% tycker Sahlin vann.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , , , ,

18 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Ultrahögern är duktig på en sak! Att vara på nätet och organisera ”klickning” på tidningars ”opinionsundersökningar”.

    Mer säger inte det!

    Det är den 19/9 vi byter regering!

    Jag anser att Mona totalt däckade Reinfeldt! Han hade ju inget att komma med om att få ner arbetslösheten eller ungdomsarbetslösheten! Annat än de gamla vanliga flosklerna om att ”det kommer”.

    Det har inte kommit något efter 4 år. Jag tror faktiskt att arbetslösheten blir cementerad på 9-10 procent om vi inte blir av med den här högerregeringen! De har absolut inget mål om 4%! Utan vill ha en billig arme av arbetslösa!

  2. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2010-05-10 08:31)
    Att du och andra på vänsterkanten inte låtsas om att världen genomlevt en global ekonomisk kris av stora mått visar bara er brist på tilltro till människors förmåga att genomskåda sådant.

  3. Nina

    Det är sant att Reinfeldt, enligt dig, var bra och att Mona Sahlin inte var det. Men är din upplevelse/tolkning sanning? Att du och andra alliansvänner tar stöd av Aftonbladet, när det gagnar er, är också fullkomligt logiskt. Vad som inte är logiskt eller förståeligt är hur ni med er politik bedriver klasspolitik. Er skeva och ihåliga retorik om ”undersköterskan” är bara penibel. Ni tror verkligen att väljarna går på detta. Det oppositionen erbjuder är en jämlik realitet som kommer att gagna alla, även dig. Den verklighetsbeskrivningen de erbjuder är vare sig pinsam eller ihålig.

  4. JonasE

    Reinfeldt har klara problem med humöret, det tappas titt som tätt, och då kommer vad han säger i skymundan.

    Monas komentar ”det är du som sitter i regering – gör nått” ligger det något i, och efterssom att det är en av de tillfällen Reinfeldt tappar humöret så var det väl mitt i prick.
    Reinfeldt börjar låta som Bo Lundgren med sitt eviga ”sänkt skatt”, och hur gick det under hans ledning för (M)!!.

    Den viktigaste skillnaden mellan blocken är viljan att ha en anständig sjuk och arbetslöshets försäkring, och så länge som Alliansen är emot detta så är jag tveksam till att dom klarar valet.

  5. Isak

    Tre timmar innan debatten så förutsåg jag vad Herr Riedl
    och AB läsarna skulle sätta för betyg på debatten. Att det
    var stor skillnad mellan den första och nu den andra de-
    batten har varken Herr Riedl eller AB läsare tagit någon
    hänsyn till. Från initierat håll så vann Reinfledt den
    första 55-45, och Sahlin den andra 55-45. Att det manipul-
    eras med tidningarnas röstningsförfarande står då helt klart, och det är föga seriöst att det får fortsätta. Även
    opinionsinstitutens skillnader är för stora för att dom ska
    kunna tas på något större allvar.

  6. Alliansväljare

    Men det är väl då märkvärdigt att ni vänsteranhängare inte kan respektera de omröstningar som görs! Faktum var att så tyckte läsarna i såväl det politiskt ”röda” Aftonbladet och Expressen. Att påstå att Reinfeldt tappar humöret, ja, det är väl ett önsketänk från er på vänsterkanten! Tvärtom utstrålar han lugn och är saklig. Äntligen har Sverige en statsminister som har alla kvaliteer och en finansminister som är välutbildad och kompetent. Bättre kan det aldrig bli! Moström, du pratar om hög arbetslöshet! Det har varit en mycket djup lågkonjunktur, har du helt missat det??

  7. JonasE

    Det är intressant hur begreppet djup lågkojnunktur kommer fram så fort man kritiserar Alliansen, men när Alliansen vill skattesänka, eller minska stadsstöd till komnuner så beror det på att framtiden ser helt plötslig ljus ut, för att snabbt retirera in i djup lågkonjunktur när argumenten går dom emot igen.

    Faktum är att de nät omröstningar som görs till stor del är avgjorda till Alliansens fördel innan ens debatten är över…det säger en del.
    Vissa nätomröstningar har till och med haft ett par tusen Alliansröster innan ens debatten börjat….kan du säga Ipscrambler!!!.

  8. Lars

    Håller med Edward. Hur kan folk missa en global ekonomisk kris. Framförallt när den är startad av alla dessa kapitalister som representerar börsmarknaden och leker med pengar som om det vore nätpoker. Huvva!

  9. Beda

    Edward Reidl jag skulle varit ledsen om jag varit din småskollärare vilket jag tack och lov inte var vad jag vet.

    Din förmåga att bedöma andra människors insats i en debatt är präglat av din inskränkthet.

    Din förmåga att uppfatta omvärlden är klart störd vilket oftast präglas under tidiga skolår därför är jag glad att jag aldrig hade dig i småskolan, jag hoppas att mina elever har en bättre omvärldsuppfattning än den du har!

  10. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-10 11:55)
    Att ni är stressade och försöker hitta karaktärsfel på Reinfeldt riskerar att slå tillbaka mot er själva och Mona Sahlin.

  11. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-05-10 12:25)
    Dina insatta källor låter spännande? Vilka är det? För aftonbladets nätundersökning från debatterna snarare bekräftar bilden från opinionsundersökningarna kring förtroende mm.

  12. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-05-10 19:02)
    De röd-gröna brukar ständigt försöka glömma bort att vi varit med om en global finanskris med efterföljande lågkonjunktur. Så nog är det bra att ni blir påminda ibland.

  13. Edward Riedl

    Svar till Beda (2010-05-10 20:44)
    Med ditt sätt att skriva om dina medmänniskor är jag glad att du inte var min lärare i småskolan och jag hoppas du hade ett bättre och trevligare sätt med barnen än du uppvisar här. Respekt för andra människors åsikter är något som de flesta lärare på ett fantastiskt sätt lär ut till våra barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.