Edward Riedl (M)

Arbetslösheten i Sverige har inte ökat snabbare än övriga Europa

Olika media har börjat granska de båda blockens påståenden för att ge ytterligare en dimension om uppgifter stämmer eller inte. Nu är det förvisso inte säkert att de heller alltid är felfria. Däremot har de förhoppningsvis inga andra syften än att visa hur verkligheten ser ut. SVD har tittat på de röd-grönas påstående att arbetslösheten Ökat snabbare i Sverige än övriga Europa. Då olika länder rapporterar lite olika och val av startmånader bygger in både osäkerhet och felkällor visar SVD att påståendet troligen inte stämmer utan att arbetslösheten i Sverige under den globala ekonomiska krisen utvecklats ungefär som i övriga Europa.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    I kväll visas dokumentären ”Överdos – den kommande finanskrisen” på tv4 fakta. Att försöka lösa problem med mer av samma medicin som skapade dem verkar vara något av en universalmetod, inte bara för svenska socialdemokrater. Vill det sig illa var denna kris bara en försmak av vad som snart väntar.

  2. JonasE

    Noterar att det är samma betyg på detta som Alliansens snack om 140/dag i förtidspensionering, vilken halvsanning har används mer?.

  3. JonasE

    Skillnaden är att halvsanningen kring 140/dag, har används i många många år för att lura det Svenska folket.

  4. JonasE

    Nu kommer du inte ens med halvsanningar längre Reidl, nu smyger lögnen fram!!.

    Siffran om förtidspensioneringar med 140/dag, användes flitigt under förra valet, och har återkommit regelbundet som försvar för försämringarna av sjukförsäkringarna.
    Nu har denna siffra visat sig vara missvisande, alltså har Alliansen regelbundet lurat Svenska folket med sina ”sanningar” under många år!!.

    Borg försökte ju med någon liknande ”sanning” när han redovisade budgeten, han påstod att fattiga fått det bättre under Alliansens tid, men hans siffror sa att fattiga fått det sämre!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.