Edward Riedl (M)

Deklarationskampanj utanför skatteverket

Igår kväll hade vi moderater deklarationskampanj utanför skatteverket i både Umeå och Skellefeå.

 

Sedan Anders Borg (M) blev finansminister i Sverige har en vanlig löntagare mellan 15 000-20 000 kronor mer kvar efter skatten är betald varje år. Det handlar om en hel månadslön för sjuksköterskor, poliser och metallare.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

15 kommentarer

  1. leif

    Ska säga att det har blivit en hel del mer i plånboken för mig men det beror kanske mest på att jag inte har bil eller är med i a-kassan.

  2. Jörgen R

    Meningen med jobbskatteavdraget, diffrensierad A-kasseavgift och försämrad arbetslöshetsförsäkring är ju att det ska påverka lönebildningen och därmed ge fler jobb. Men det verkar inte ha bitit på årets avtalsrörelse. Trots ekonomisk kris och hög arbetslöshet har fackförningarna strejkat till sig löneökningar. Det verkar krävas hårdare tag. Det gäller att försvaga facken och få bort dom centrala avtalen. Diffrensieringen av A-kasseavgiften måste kraftigt förstärkas så att det inte löns att höja lönen när arbetslösheten är hög.

  3. Edward Riedl

    Svar till Jörgen R (2010-05-04 15:13)
    Jag håller inte med. Löneökningarna känns ändock rätt rimliga sett till de förväntade vinstnivåerna i företagen.

  4. Jörgen R

    Du tycker löneökningarna är rimliga sett till dom förväntade vinstnivåerna. Men är löneökningarna rimliga till dom förväntade arbetslöshetsnivåerna. Sen är det långt ifrån alla företag som har några förväntade vinstnivåer. Det måste bli lokala avtal på företagsnivå. Bort med dom centrala avtalen. Skrota LAS och försvaga facken. Då först kan vi få låg arbetslöshet och ett starkt näringsliv.

  5. Helga

    Vilken kanonbild Edward – den kan man använda när man vill ”skrämma” barnbarnen, det är bara visa bilden och säga att ”är du inte snäll” så kommer dom här och ”tar dig” som man tidigare så om ”ryssen” – härligt!

  6. Fredrik Grahn

    Det är fint att ni moderater är stolta av att ha gett våra skjutssköterskor några tusenlappar mer i fickan. Dock måste man ju konstatera att dom stora vinnarna av dom senaste årens skatteavdrag INTE är knegarna på sjukhuset utan höginkomstagare.

    Och då är frågan, skall mycket ha mer eller skulle dom här miljonerna kanske må bättre i offentliga sektorn(eller på privata aktörer på uppdrag av offentliga sektorn, brukar ju vara mer populärt) under en lågkonjuktur?

    Frågar mest för att jag tycker att det är sånt hyckleri i frågan.
    //Fredrik grahn

  7. till fredrik grahn

    Jag känner två sjuksköterskor och jag kan LOVA dig att några tusenlappar är det inte tal om. mellan 500-800. men efter allt annat de förstört så har de ungefär 500 MINDRE när allt är klart. sen om man ska ha mediciner eller mat så hamnar man över 1000 kronor mindre i plånboken varje månad.

  8. Edward Riedl

    Svar till Jörgen R (2010-05-05 08:44)
    Facket var med och tog ansvar när krisen var som värst. Nu är det viktigt att lönenivåerna också får följa med när konjunkturen vänder. Som politiker skall jag inte ha alltför stora åsikter om lönebildningen men anser inte att lönenivåerna skenar iväg.

  9. Edward Riedl

    Svar till Fredrik Grahn (2010-05-07 10:32)
    De stora vinnarna på vår politik är alla de som jobbar med helt vanliga jobb med helt vanliga löner som idag har lite mer kvar i plånboken.

  10. Edward Riedl

    Svar till till fredrik grahn (2010-05-07 11:32)
    Jag tror de flesta väljarna kommer att veta vad de två politiska alternativen innebär för både Sveriges utveckling och den egna privatekonomin innan valdaen – I annat fall riskerar de röd-gröna att faktiskt vinna valet…

  11. Fredrik Grahn

    Nu menade jag inte per månad utan årsinkomst, faktum är ju att skattelättnader har blivit genomförda och låginkomstagare har fått en höjd årlig inkomst.

    Edward, hur menar du att dom med ”vanliga” jobb är dom största vinnarna då skattesänkningarna gynnar höginkomstagare i större utsträckning än låginkomstagare.

    Att långinkomstagare får lite mer i plånboken gör inte dom till automagiska vinnare då höginkomstagare får mycket mer i plånboken kvar.

    Att dom med ”vanliga” jobb är dom största vinnarna blir inte sant för att du repeterar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.