Edward Riedl (M)

Vänsterpartierna väljer fel väg

Nu lovar de röd-gröna allt gott åt alla alltjämt. Men hur det skall betalas är fortfarande höljt i dunkel. För med deras politik kommer jobben att bli färre och skatterna för dem som arbetar högre. Nu lovar Ohly och gänget mer pengar till dem som inte jobbar. Problemet med den sortens politik (förutom att den redan är prövad och misslyckad) är att den leder till att färre arbetar och de som arbetar tvingas till att betala högre skatter och pengarna till vår gemensamma välfärd minskar i samma takt som färre arbetar. Det leder Sverige, svenskt välstånd och svensk ekonomi i helt fel riktning. en vänstersväng vid nästa val är helt fel väg att gå.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

24 kommentarer

  1. Vindelmoderaterna

    Edward, nu får du ta å rycka Paul Redstig, Vindeln i örat och säga att han slutar upp med att radera kommenarer i sin blogg…

    Ni i Umeå får ta lite ansvar i denna fråga tycker jag!

  2. Ancie

    Bäste Herr Riedl. Jag tillhör den procent av befolkningen som ni moderater inte vill ha i erat välfärdssverige.
    Vi sjuka som ni med alla medel vill få bort på ett eller annat sätt. Ni pratar så fint om att minska utanförskap och skapa välfärd. För mig innebär det att antingen blir jag utfattig i december då jag utförsäkras eller så får jag göra slut på allting en gång för alla. Jag kan säga att inget av det lockar precis,men då jag inte kan jobba blir det min verklighet.
    Jag vet idag inte vilket parti jag ska rösta på,men jag vet definitivt vilka jag INTE ska ge min röst.
    /Ancie

  3. Leif

    Men Edward, med rubriker som i dagens aftonbladet, där folk drabbas av era otroligt korkade regler. Man får inte vara hemma och sörja sitt dödfödda barn. Hur tror ni inom alliansen att ni skall kunna vinna ett val? Ok hade ni varit i Usa hade nog folk inte brytt sig. Men Sverige är Sverige, är ni helt blinda för verkligheten?

  4. Mikael

    Hej Edward! Man skall säga som det är och inget annat. Dvs, det är stenhård konkurrens om jobben och det är arbetsgivarna som skapar arbetslösheten. Således är det inte individens fel om han/hon är/blir arbetslös. Det är i genomsnitt 800 sökande på varje jobb och varje arbetsgivare söker på sin höjd 1 person, det betyder att 799 sökanden sorteras bort. Det märks att ni i (M) inte har personlig erfarenhet av att vara arbetslös eller sjukskriven. Människor blir utbrända på jobbet idag för att de får slita som tusan, och det utan något tack. Sedan när de blir sjuka så drabbas de av er politik.

  5. Andreas Georgsson

    Ni har finansierat era årliga 70 miljarder i skattesänkningar med att utförsäkra låmgtidssjuka som kan tvingas leva på 3 000 kr i månaden.

    Ni har i stället gett 7 400 kr extra i månaden till de som har en lön över 1 miljon kronor.

    Ni har försämrat vården, skolan och trygghetssystemen.

    Sociala studier visar på att konsumtionen minskar när människor INTE känner sig trygga.

    Du säger ovan att det är ditt eget fel om du inte jobbar, de 22 000 ungdomar som blev arbetslösa direkt från skolan i fjol. Är det ett misslyckande av er skolpolitik? Då de inte verkar lärt sig att skaffa jobb.

  6. Edward Riedl

    Svar till Vindelmoderaterna (2010-05-02 15:43)
    Jag har ingen aning om vad du syftar på. Sedan är han precis som alla andra fri att radera kommentarer om han av någon anledning tycker de går över gränsen.

  7. Edward Riedl

    Svar till Ancie (2010-05-02 16:00)
    Alla får plats i vårt Sverige. Dessutom så har flertalet omförsäkrade fått lika mycket eller mer i ersättning enligt den senaste statistiken. Vi har också tillfört sjukvården mer resurser, tiodubblad pengarna till rehabiliteringen och infört annat stöd för att hjälpa alla som går tillbaka till arbetslivet igen. För de som trots detta inte kan komma tillbaka erbjuds återigen sjukförsäkringen. Alla erbjuds hjälp och ingen blir utan ersättningar.

  8. Edward Riedl

    Svar till Leif (2010-05-02 16:39)
    Det är också skälet till att alliansregeringen beslutat om att införa en sorgepeng för att detta inte skall upprepas.

  9. Edward Riedl

    Svar till Mikael (2010-05-02 17:06)
    Det du ger uttryck för är inget annat än fördomar. Moderater blir precis som alla andra både sjuka och arbetslösa. Det är därför vi förbättrat politiken på dessa områden. Förutom vanliga floskler om att det blivit hårt och kallt som vänsterpolitiker hela tiden svänger sig med. Berätta gärna precis vilka förändringar du menar är felaktiga och vad som var bättre med den förra regeringen.

  10. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-05-02 23:10)
    Förespråkar socialdemokratin halöverade löner? Detta var något nytt för mig. Jag vet att ni vill chockhöja skatterna för vanligt hårt arbetande folk. Men jag visste inte att ni ville höja dem så mycket att lönerna skulle halveras.

  11. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-05-03 02:58)
    Och hur mycket av våra sänkta skatter vill ni höja efter valet? Hur många miljarder vill ni höja skatterna med? Erat ständiga gnäll känns inte särskilt konstruktivt – Berätta istället vad ni själva vill med skatterna?

  12. Edward Riedl

    Svar till Andreas Georgsson (2010-05-03 03:04)
    Jag håller med. Det är därför jag inte förstår varför ni väljer att bedriva en hel valrörelse genom att underblåsa rädsla hos de mest utsatta i samhället istället för att konstruktivt prata om hur en fungerande socialförsäkring, rehabilitiering av sjuka och sjukvården bör se ut.

  13. Conny Forsström

    Radetzki är INTE socialdemokrat. Det han förespråkar ligger nära högern ideologiskt. Men du kommenterade inte vad han föreslog. För känsligt politiskt sett måhända, då han föreslår sådant som moderaterna vill göra men inte vågar säga rent ut?

  14. Ancie

    Om det nu stämmer som du säger att ingen ska bli utan ersättning i erat sverige,då borde ni informera de anställda på FK bättre vad som gäller.
    Min handläggare kan då inte dom reglerna iallafall.

  15. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-05-03 22:21)
    Rent trams och inget annat. Att försöka pådyvla sina politiska motståndare andra åsikter än de faktiskt har är sådant jag gissar ni nedlåter er till i brist på egen politik. För det som du skriver om finns inga förslag från mitt parti. Du hittar på och inget annat. Trist och ohederligt.

  16. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2010-05-03 22:49)
    Har ni så dålig politik att ni måste ljuga om andras för att inte framstå som helt innehållslösa?

  17. Edward Riedl

    Svar till Ancie (2010-05-04 10:28)
    Du är varmt välkommen att höra av dig till mig på telefon och mail. Ingen skall bli utan ersättning när de omförsäkras. Går det inte att få hjälp att komma tillbaka till ett arbete så finns alltid vägen tillbaka till sjukförsäkringen.

  18. lf

    Menar ni verkligen att man som bloggare kan stryka kommentarer? Är det inte VK som gör denna granskning.
    Vad har man då bloggen till, det kan inte vara sant.VK kom med en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.