Edward Riedl (M)

Vem vinner höstens val?

Enligt den statistiken från de 13 senaste valen så visar det sig att det block som varit störst i april i 10 fall av 13 också vunnit valet. Idag leder de röd-gröna i opinonsmätningarna samtidigt som de först nu faktiskt börjat berätta vilken politik de söker förtroende för. Hitintills har de mest kritiserat alliansregeringen men nu kommer väljarna att även börja granska vilken politik de får med de röd-gröna. I 3 fall av 13 har det politiska block som legat under i aprilmätningen sedan vunnit valet. Vi moderater i Västerbotten kommer att göra allt vi kan för att alliansregeringen skall fortsätta med en politik för fler jobb och bättre välfärd. Valet är inte klart förrän på valdagen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

11 kommentarer

  1. Rainer Steinphaltz

    Edvard, det finns inga vinnare i nästa val. SD blir vågmästare och ett borgeligt parti kommer tvingas samregera med rött och grönt såvida ni inte kör en samlingsregering när kriget kommer. Statistik säger ingenting om nuet eller framtiden.
    Har du själv någonsin trott att majoritetsprincipen är demokratisk? Att 51 styr över resterande 49 är ingen demokrati. Det är en teknisk lösning för att skapa en viss hanterbarhet av en beslutprocess. Din demokrati i somligas ögon är majoritetens diktatur. Lika självklart som ståndssamhället en gång var. Tvåpartisystem har en särskild egenskap, vilken?

  2. lf

    Vad som ytterligare förvånar,tar du aldrig åt dig av kritiken som du får på bloggen?Om du har så mycket sympatisörer var finns dom?

  3. Johan Karlsson

    Bra synpunkter av Rainer Steinphaltz. Vi saknar också en författningsdomstol. Dessutom är den svenska grundlagen väldigt svag. Det är ingen höjdare när det bästa sättet att vinna ett val är att lova majoriteten förmåner på minoritetens bekostnad. Titta gärna på videoklippet i Conny Forsströms senaste blogginlägg och skriv gärna ett eget där du kommenterar det som sägs i intervjun.

  4. Edward Riedl

    Svar till Rainer Steinphaltz (2010-05-01 21:02)
    Jag menar att majoritetsprincipen är den bästa demokratiska ordningen. Sedan har vi trots detta även ett ansvar för de som inte valde oss.

    Däremot tror jag inte att SD kommer in i riksdagen och även om de skulle göra det krävs ingen samlingsregering utan det är som så många gånger tidigare fullt möjligt med minoritetsregering. Demokratin står och faller inte med dessa extremister.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-05-01 21:04)
    Jag länkade till den statistik jag hänvisade till. Artikeln i aftonbladet går igenom hur det sett ut i de senaste 13 valen. Vilket förvisso inte betyder något den här gången.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-05-01 21:49)
    Finns det substans i kritik tar jag alltid åt mig och försöker utifrån detta förbättra våra politiska förslag. Nu är det inte alltid jag upplever att så är fallet utan många politiska motståndare väljer i skydd av anonymitet att använda bloggkommentarerna på ett annat mindre konstruktivt sätt. Sådant bekommer mig å andra sidan inte särskilt mycket.

    På valdagen blir det alltid tydligt vilka partier och personer som har och inte har förtroende.

  7. lf

    Din kommentar på min senaste kommentar är bara skitsnack.Jag har talat om vad jag heter men du har väl inte uppmärksammat det.Vanliga medborgare har nog inte stor plats hos dig.Vill du negligera vanliga människors kommentarer.Jag heter Leif Fransson boende på Skogsbrynet.Det har jag talat om tidigare!Sen att jag skriver LF är för att teckentexten är begränsat.

  8. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-05-03 20:53)
    Nu pratar vi nog förbi varandra. Jag pratade generellt och inte om dig som du tycks tro. För jag antog att din fråga från början var just generell och inte bara din kritik.

  9. lf

    Om du svarar på min bloggkommentar så anser jag den riktad till mig.
    Sen om du vill göra ett generellt uttalande får du väl skriva en generell blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.