Edward Riedl (M)

Kom och träffa justitieministern ikväll på Rex i Umeå

Ikväll bjuds alla som har möjlighet in att komma och lyssna på Sveriges justitieminister Beatrice Ask (M). Vi håller till på Rex i Umeå mellan 18.15-20.00.

Alla är varmt välkomna och det kommer också att erbjudas möjligheter att ställa frågor.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

15 kommentarer

  1. ck

    Va bra att B Ask kommer till Umeå. Jag hade tänkt närvara, men tyvärr kom det andra saker i vägen. Men Du Edward, i TV4 igår kväll så var ett inslag om valfusk i Umeå 2002, där bl a B Ask´s namn förekom. Jag förstår att Du skall vara där, skulle Du be henne kommentera TV4-inslaget. Så att vi väljare får rätt på vad som är sant och inte. Det är viktigt inför höstens val. För fuskare vill jag inte rösta på.

  2. lf

    Nej! Varför skall vi lyssna på på en som är misstänkt för valfusk.För inte så länge sedan sa du:Ja om det uppkommer oegentligheter inom moderaterna så rättar vi till och de skyldiga får gå.Du har anklagat dina kritiker som: belackare,fuskare,sprida dynga,lögnare ja jag vet inte allt.
    Nu har fusket uppdagas i ditt hemlän.Må vara för ett tag sen.
    Men jag förstår att du är du oskyldig.Synd är att din partiledning inte är det.

  3. Johan Karlsson

    Synd att man jobbade och inte kunde komma. Lyssnade på jordbruksministern när han var i Umeå och det var mkt intressant. Att höra visionerna för framtiden tycker jag är mkt mer givande än den debatt som hittills fört. Alliansen har hittills mest varit tvungna att försvara sig mot vulgära påhopp från kartellen. Lyssnar man på kritiken låter det som att helvetets portar slagits upp. Jag hoppas det kan vända till något konstruktivt där det framgår vad konstellationerna vill i framtiden. Tyvärr verkar kartellen livrädd för just detta vilket säger en hel del om deras framtidstro.

  4. Edward Riedl

    Svar till ck (2010-04-22 16:30)
    Hon kommenterade det påstådda valfusket i tv4 igår kväll. Inga sådana frågor dök dock upp under hennes offentliga möte på Rex. Däremot pratade hon om många intressanta frågor kring sitt departement.

    Jag tror de mest intresserade är de som hela tiden kommer tillbaka med samma anklagelser (som utretts och motbevisats) samt media som får några roliga inslag. I övrigt bedömmer jag intresset som rätt lågt förutom möjligen hos våra politiska motståndare och deras sympatisörer.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-04-22 16:43)
    Jag kan konstatera att fuskanklagelserna är utredda utan att några fel hittats. Dessutom stämmer inte påståenden om att detta mörkats av vår partiledning – Tvärtom. Hela utredningen och presentationen hade full öppenhet och avslutades med en presskonferens där media och samtliga föreningar i Västerbotten var inbjudna till.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-04-23 01:41)
    Som jag skrivit tidigare. Partiet nationellt gjorde en utredning på önskemål från partiet i Västerbotten för att garantera opartiskhet. Utredningen kom fram till att fuskanklagelserna saknade grund.

    Sedan förvränger du hennes ord vilket text-tv på fyran också gjorde. Så gör media och politiska motståndare som vill koka soppa på en spik.

  7. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-04-23 11:35)
    Jag delar din analys kring vad vi egentligen borde samtala om. Bea var mycket framtidsinriktad i det hon igår pratade om. Hur vi skall få ett tryggare och säkreare Sverige i framtiden. Hoppas du kan komma imorgon 10.30 istället och lyssna till Fredrik Reinfeldt.

  8. JonasE

    Enligt inslaget på Västerbottensnytt från 2002 så var det inte mycket till utredning, och i det inslaget så låter det mera som tystning än utredning.

    Jag kollade inslaget med Ask på tv4 play, och jag har svårt att hitta en förvrängning av hennes ord där.

    Man brukar ju säga ingen rök utan eld, och nog börjar man undra varifrån all röklukt kommer!.

  9. lf

    Vilka anklagelser har utretts och motbevisats.Kan du presentera dessa på din blogg?Har det inte kommit fram några oegentligheter i Umeå?

  10. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-04-24 03:16)
    Det är en väl beprövad teknik när det gäller negativ kampanj. Upprepar man bara anklagelser tillräckligt mycket så kommer allt fler till slut tro just det som du skriver. Ingen rök utan eld. Ett annat klassiskt påstående är. Kastar man bara tillräckligt mycket skit på sina motståndare kommer något att fastna till slut.

  11. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-04-24 16:32)
    Nej. Det är bara media och politiska motståndare som vill hålla på med detta. Jag pratar vilken politik som vi söker mandat för i höstens val. Jag försöker inte bedriva negativ kampanj mot mina politiska motståndare utan istället bemöta dem med motargument. Men metoden att kasta så mycket skit som möjligt på sina motståndare och hoppas att något fastnar är lika gammalt som det politiska uppdraget.

  12. JonasE

    Så enligt ditt resonemang så driver nu TV4 och då Västerbottensnytt en negativ kampanj mot (M) då!, eller?.
    För det är ju knappast jag eller andra som inte delar din politiska uppfattning som hittat på detta.
    Utan uppgifterna härstammar från (M):s egna medlemmar, eller fd medlemmar.

    Alla uppgifter som du inte gillar är antingen en negativ kampanj, eller så kommer du med SD / komunistspöket, det låter som sagan ”pojken som skrek vargen kommer”, än en gång.

    Ingen nytt under vårsolen alltså….utom denna konstiga röklukt….undrar varifrån den kommer?.

  13. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-04-27 16:27)
    Är det tobleroneaffären du tänker på – För den är till skillnad från det påstådda valfusket faktiskt sann om än bara några år äldre. Jag tycker det är tråkigt när den politiska debatten landar i den typen av låga nivå där sakfrågorna hamnar i skymundan. Nu gör du dig skyldig till att uppmuntra detta precis som Mats Odells tobleroneattack.

  14. JonasE

    Påstådda valfusket, ja det beror väl på hur man vill uppfatta det.
    Hur som helst så är det inte jag som påstår detta, utan det är media, med stöd från Moderater, och vore det bara en så skulle man nog ta detta med en nypa salt, men nu är det flera med samma påståenden.

    De enda som gör sig skyldig till att anklagelserna kommer upp igen är (M) själva som valde att mörklägga det tidigare, enligt inslaget i västerbottensnytt.

    http://svtplay.se/v/1967453/arkiv_moderatfusk_i_umea_2002

    Mörkläggning ger ju helt klart ett intryck av att vilja dölja något…..vad har (M) att dölja tro?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.