Edward Riedl (M)

Sunda statsfinanser med alliansen

Sunda statsfinanser har varit högsta prioritet för alliansregeringen och vi ser nu resultatet av den trygga politiken när Sverige nu är ett av de länder i Europa med minst budgetunderskott i förhållande till BNP. När andra länder i Europa har allvarliga problem med sina ekonomier står Sverige starkt. Vi har reformutrymme till skillnad från länder som Storbritannien, Grekland och Spanien som nu måste sanera sina ekonomier.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Rainer

    Beror till stor del på kronan jmf med nämnda länder.
    Euron är det största fällan nån nånsin snickrat ihop och största splittrande kraften som finns inom EU och kommer vara det som börjar bryta upp detta hybrisaktiga kommunförbundstänkande på övernationell nivå.
    Reformutrymme för vem Edvard Riedl? För Sverige söder om Dalälven? Att Norrbotniabanan ska hänga på näringslivets finansiering och att den inte gavs programförklaring i infrastrukturpropen är en ren skandal. Ett förräderi. Man borde kräva Torstenssons avgång. Vad gör du Riedl? Applåderar en vårbudget som liknar Gunnar Strängs verk?

  2. Edward Riedl

    Svar till Rainer (2010-04-19 08:04)
    Det finns stora skillnader mellan hur välskötta ekonoierna inom euron är. Så det kan orimligen vara hela förklaringen till dessa olikheter i hur välskötta finanserna är. Storbritannien med en av Europas minst välskötta ekonoier står dessutom utanför euron vilket även det talar emot det som du skriver.

    Reformutrymmet handlar om pensionärerna till stor del och möjligen ytterligare delar i ett utökat jobbskatteavdrag. Norrbotniabanan kommer att byggas oavsett färg på regeringen. Men precis som i södra Sverige kommer staten att kräva regional medfinansiering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.