Edward Riedl (M)

Regeringen satsar på nya och uppgraderade ubåtar

En fungerande ubåtsflotta är en viktig del i den svenska försvarskapaciteten. Allianspartierna är överens om att satsningen är nödvändig. De röd-gröna är som vanligt oense. Socialdemokraterna och vänsterpartiet delar alliansregeringens uppfattning medan miljöpartiet inte vill ha ubåtar.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Soldat Svek

    Så då har Edward Riedl gått igång igen runt krig och vapen!

    Tidigare var det flera soldater till Afganistan nu är det fler ubåter till Sverige.

    Du verkar gilla att ”leka” krig?

    Om du nu gillar detta med uniformer och vapen varför blir du då inte militär på heltid, vi har ju idag en yrkesarmé där du säkert kunde platsa?

  2. Pär Andersson

    Hur ser enligt dig det försvarsscenario ut som motiverar denna mångmiljardsatsning? Är inte denna satsning på ”högteknologisk forskning” enbart ett sätt att förse Kockums med fortsatt respiratorisk omvårdnad?

  3. Edward Riedl

    Svar till Soldat Svek (2010-04-12 09:17)
    Ett fungerande försvar anser jag (och fler med mig) vara nödvändigt. Dessutom skall vi hjälpa människor i andra delar av världen som har det svårt. Vårt engagemang i Afghanistan är ett sådant.

  4. Edward Riedl

    Svar till Pär Andersson (2010-04-12 10:24)
    Det är försvarsmakten bättre än mig på aatt veta. Däremot är jag övertygad om att vi behöver klara att freda våra kuster och vårt vatten även i framtiden. Oaktat vilka hot vi ser idag vet vi inget om morgondagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.