Edward Riedl (M)

Lyxen att bo vid vatten

Med det hårda svenska strandskyddet är det rena lyxen att få bo vid vatten. Samtidigt verkar det inte vara något problem för de som har gott om pengar. Jag menar att det vore bättre om vi fortsatte att luckra upp strandskyddet så att fler människor kan få lyxen att bo vid vattnet – Inte bara de med stora plånböcker.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Jag är själv född i ett hus som tydligen räknas som strandnära pga en bäck som rinner förbi. Uppenbarligen är detta att räkna som lyx, även om det inte visar sig i marknadsvärdet. När den ”solidariska lönepolitiken” slagit ut alla jobb i glesbygden samtidigt som bensin- och elskatten höjts är det kanske inte så märkligt att folk flyttar in till stan. Förmodligen ett genomtänkt drag i det socialistiska samhällsbyggandet.

  2. Q A

    Ännu bättre vore om ingen fick nybygga i strandkanten, hur blir det med allemansrätten och möjligheten att bada om fler och fler ska bygga hus vid vattnet??

  3. Johan Karlsson

    QA: Nu handlar det inte alltid om badsjöar utan även som i mitt fall en tre meter bred bäck. Istället för att upptaxera dessa fastigheter utifrån märkliga regler vore det väl bättre att låta marknaden stå för värderingen. Ytterst märkligt också att allemansrätten som du hänvisar till anses viktigare än äganderätten. Jag kan förstå om man inte låter folk bygga hur som helst i stadsplanerat område men utanför borde man få bygga som man vill på sin egendom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.