Edward Riedl (M)

Oacceptabla skillnader i sjukvården

Det har betydelse var i landet man bor när det gäller tillgång på sjukvård. Borman i Norrland i något av de socialdemokratiskt styrda landstingen är det bara mellan 4-10 av 10 000 invånare som får immunterapibehandling. Trots att kunskapen om de för invididen positiva effekterna med allergivaccination. För den med svår astma begränsas många områden i livet. Med dagens effektiva behandlingsmetoder kan de allra flesta hjälpas. I borgerligt styrda landsting som Halland, Stockholm och Skåne är det 16-32 av 10 000 personer som får immunterapi. Det är oacceptabla skillnader och ytterligare ett skäl för Västerbottens väljare att byta politisk majoritet i landstinget vid nästa val.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Vad uppnår ett regeringsbyte? Att fler privata kliniker öppnar? Privata kliniker drivs i vinstsyfte och de som vill starta dylika lär inte göra det i Västerbottens inland. De startar självklart sådana där många människor finns och som har sjukdomar som är lättbehandlade så att man därigenom får ett snabbt in/utflöde av patienter och som slutlig konsekvens alltså ökar vinsten. Så nej, Riedl, privata kliniker är INTE lösningen. Däremot är det idealiskt att bygga ut den offentliga sektorn. Det är livsnödvändigt att den växer.

  2. JonasE

    Snacka om att jämföra äpplen och päron, när man använder befolkningstäta områden som jämförelese med norrländska områden, men Allianspolitiker räknar som dom vill i vanlig ordning.

  3. Johan Karlsson

    Conny: Inget är väl viktigare om man vill göra vinst än att ha nöjda kunder? Därför tjänar alla på konkurrensen. Hur tror exempelvis bilindustrin skulle ha sett ut idag om Gottlieb Daimler hade fått monopol på världens biltillverkning då han konstruerade sin motoriserade hästdroska år 1886? Den offentliga sektorn i Sverige är som bekant redan av enorm storlek. Ytterliggare expansion skulle bara leda till att vår konkurrenskraft sjönk ändå mer.

  4. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-04-08 14:11)
    Skillnaderna i sjukvård i landet talar sitt tydliga språk. Långvariga socialdemokratiska maktinnehav ger mindre sjukvård för pengarna.

  5. Edward Riedl

    Svar till Conny Forsström (2010-04-08 14:12)
    Det är skälet till att vinstdrivande företag inte skall handha sjukvårdsförsäkringen för medborgarna. Däremot är det inget problem om privata vinstdrivande företag arbetar på uppdrag åt det offentliga. Det har visat sig fungera väldigt bra.

  6. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-04-08 16:14)
    Jag konstaterar att landsting med långvariga socialdemokratiska maktinnehav får mindre sjukvård för pengarna. Det visar sig på område efter område. Tyvärr.

  7. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2010-04-09 12:02)
    Den offentliga sektorns storlek är inget problem i sig om den gör det den är bäst på och finansierar sjukvården. Sedan kan privata företag jobba på uppdrag åt det offentliga. Det är den modellen som internationellt varit mest kostadseffektiv.

  8. Eva-maria Dufva

    Hej,

    kan bara hålla med. Vården för personer med astma och allergi är inte jämlik. Allergivaccination är ett utmärkt exempel på detta.

    Vi har under hela mandatperioden jobbat för en Nationell handlingsplan för astma och allergi, förslaget har passerat Socialstyrelsen och finns nu hos alliansens sjukvårdsgrupp för behandling. Vi hoppas på ett positivt besked!

    Följ gärna vår valblogg på http://www.astmaoallergiforbundet.se så kan du läsa det senaste om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.