Edward Riedl (M)

Alliansregeringen satsar mer på välfärden än den förra s-regeringen

Alliansregeringen har tillfört kommun och landstingssektorn 38 miljarder kronor i nivåökning fram till och med 2010. Av detta var 17 miljarder ett tillfälligt stöd för att landsting och kommuner inte skulle behöva göra sig av med personal. När ekonomin nu återhämtar sig, folk får jobb och skatteintäkterna växer igen så dras det tillfälliga stödet tillbaka.

Men fortfarande satsar alliansregeringen alltså 21 miljarder mer varje år på skolan, sjukvården och äldreomsorgen  än den tidigare socialdemokratiska regeringen gjorde. På vilket sätt är det att, om sossarna nu påstår, rasera välfärden?

Fakta talar sitt tydliga språk. Alliansregeringen satsar på mer än tidigare regering på vår gemensamma välfärd.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

9 kommentarer

  1. leif

    Härligt inslag på Aktuellt just nu. Alliansen har mest gynnat dom redan rika med sin politik. Du och hycklare Ågren har ju i 4 år sagt att så inte var fallet. Nu kom svaret svart på vitt. Att du inte skäms för att du och hycklare Ågren lurat väljarna med eran propaganda. Folk röstade på er men det var dom med guldsked ni gav allt, trots era löften.

    Heja Alliansen

  2. JonasE

    Så Sjuk och arbetslöshetsförsäkring räknas inte in i välfärdspolitiken enligt dig då?.
    Fakta talar sitt tydliga språk: 25.000 färre jobb i vård och omsorg, mot Alliansens stora satsningar, är det ännu en ”kalkyl” i Alliansens anda vi ser?.
    Alliansens fakta har ju varit av suspekt kvalite förr, som till exempel det påståddda utbredda fusket i sjukförsäkringssystemet: Alliansen pratade om siffror upp till 20% i förra valet, sanningen visade sig enligt FK vara drygt 3 procent, och då var 1/3fusk, 1/3 misstag/fk, 1/3 misstag/allmänhet, så jag tar Alliansens ”sanningar” med en stor nypa salt.

  3. JonasE

    Att Borg skulle vara tydlig fick sig en rejäl knäck i Ekots Lördagsintervjuv, där är han väldigt undvikande i sina svar.
    Det enda som är tydligt är han egna siffror, och vad som hänt under Alliansens regi, att han sedan kommer med en massa ”prognoser” om vad som ”han tror” skall hända är ju bara rena gissningar, men fakta kvarstår hur mycket han/ni än nekar.
    Men Fakta är ju lite svårt för Alliansens, för den har en tendens att gå dom emot, därav att man föredrar sina egna gissningar(”prognoser”).

  4. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2010-04-10 19:47)
    Politik är att vilja. Vem sa det nu igen?

    Med alliansens arbetslinje så får fler möjligheten till egen försörjning och fler får ökad makt över sin tillvaro. Dessutom leder det till att färre människor i förlängningen kommer att befinna sig i utanförskap med begränsad ekonomi. Den politikska viljan som alliansen står för handlar om det. Att i det läget mäta effekter under den värsta globala ekonomsika krisen för att se om politiken leder rätt är oseriöst. Men peka gärna på andra länder du/ni menar klarat detta bättre?

  5. JonasE

    Politik är att vilja!
    Alliansens vill alltså att det fattiga skall bli än fattigare alltså.
    Alliansens vill alltså att sjuka och arbetslösa skall bli ekonomiskt utslagna.
    Alliansen vill alltså att rikare skall bli än rikare på de andras bekostnad.
    Alliansens vill alltså att utanförkapet skall öka.
    Det är ju det som är resultatet av Alliansens politik.
    Hade Alliansens velat annat så hade kanske de fattiga, sjuka och arbetslösa haft en drägligare tillvaro.
    Att skylla på ekonomsika krisen tycks vara sista utvägen när andra argument tryter.
    Jag tror är alliansens nya motto, dags för fakta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.