Edward Riedl (M)

Alla människors lika värde måste vara överordnat andra synsätt i Sverige

Arbetsförmedlingen blev fälld i tingsrätten. Diskrimineringsombudsmannen drev ett ärende där en muslimsk man vägrat skaka hand med en kvinnlig vd med hänvisning till religion. Efter händelsen fick mannen ingen praktikplats. Nu skall mannen få skadestånd.

Detta om något visar hur fel ute vi är i Sverige. Att tillåta kvinnoförtryck och nedsättande behandling av kvinnor med hänvisning till religion eller kultur får inte vara ok i Sverige. I Sverige skall alla människor med olika bakgrund känna sig välkomna och väl bemötta. Men det innebär att våra värderingar om alla människors lika värde faktiskt måste vara överordnat inskränkta synsätt som kan vara en följd av både religion och kultur. Det är skamligt att tingsrätten gick på DO:s linje. Tyvärr öppnar detta upp för främlingsfientlighet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

11 kommentarer

  1. Björn Kjellsson

    Håller fullständigt med! Man undrar ju var detta leder i längden… Hur mycket kan man skylla på religionen? Vad kan man skylla på religionen? Kan få rätt så hemska konsekvenser!

  2. Helt rätt om människors lika värde

    Människors lika värde är jätteviktigt. Men när det gäller de sjuka och svaga i det svenska samhället så finns en djup spricka mellan olika partier. Och där vill inte den konservativa högern vara med och hjälpa de sjuka och svaga. För högerkrafterna vill först få igenom skattesänkningar för de rika och besuttna. Hur fattiga och många gånger ensamstående mammor har det intresserar inte den svenska högern. I 70-års tid har högern på sina valaffischer hela tiden krävt sänkta skatter. Du har mycket att lära Dig Edvard, när det gäller hur de svaga och sjuka har det i Sverige.

  3. Jonas E

    ”Helt rätt om människors lika värde säger”. Har knappast missförstått något alls för ”sänkt skattt löser allt” är och har alltid varit högerns mantra, även om man förra valet maskerade det till ”arbetslinjen” eller ”det nya arbetarpartiet”.
    Resultatet har blivit de kraftigt ökande klyftorna i sammhället, och det är ett bevis i sig själv.

  4. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-02-12 02:15)
    I vanlig ordning stämmer inget av det som du skriver. Du försöker leda fördomar i bevis utan fakta för dina påståenden. Finns säkert redan övertygade sossar som älskar när du skriver som du gör. Men jag tror att flertalet i slutändan genomskådar sådan retorik. Svaret får vi efter valdagen.

  5. pippi

    Men Riedl! Ska du nu försöka framstå som humanist med ett sånt här inlägg? Du får skriva att du att du är emot kvinnoförtryck och allt du vill. Men vi vet att innerst inne är du emot vad som hände bara för att det är ett företag som tvingats betala. Så är det!

  6. Edward Riedl

    Svar till pippi (2010-02-13 19:55)
    Din kommentar säger mer om din människosyn än den säger om min. Du har en tråkig syn på dina medmänniskors bevekelsegrunder som jag hoppas du slipper dras med hela livet.

  7. Jonas E

    Sänkt skatt har ju alltid varit (M) slogan: 1921-2002(varje valår),och sist hette det ”Alla ska få behålla 1000 kr mer i månaden av sin lön” = skattesänkning igen.
    Så där stämmer det jag skrev.

    Klyftorna har ökat enligt en färsk LO-rapport, som mest mellan 2006 och 2007, när alliansregeringens första reformer fick genomslag i samhället.
    Försörjningsstöden har ökat med 50%.
    Försämringen av A-kassan har gjort att bara 55% av de arbetslösa nu uppfyller kraven för a-kassa(70% förr).
    Stämmer igen alltså.

    Så i vanlig ordning så ignorerar DU fakta som inte stämmer med din åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.