Edward Riedl (M)

(S)aknar jobbpolitik

Gårdagens debatt mellan statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och utmanaren Mona Sahlin (S) visade tydligt bristerna i de röd-grönas politik. När de måste gå från att kritisera alliansregeringen till att ge konkreta svar hur de själva vill ha det får de uppenbara problem. Dessutom går inte deras politik ihop varken ekonomiskt eller i tanken.

Hur trovärdig är de röd-grönas jobbpolitik? De vill höja skatterna på arbete och företagande för att istället höja a-kassans tak och göra så att fler kan vara kvar där. Allvarligt – Är det någon som tror att detta leder till fler jobb?

Faktum är att de röd-gröna med Mona Sahlin (S) i spetsen inte har en politik som går ihop. Till detta saknar de helt och hållet en jobbpolitik.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. lf

    Tror du att de flesta av vanliga svenskar (s) är fuskare? Denna oerhörda misstro mot vanligt folk är skrämmande.
    Du som har statistik på det mesta,hur många är fuskare?
    Men du kan säkert också svara på denna fråga:
    -Hur mycket tjänar en som har 18000:-på eran skattesänkning?
    -Hur mycket tjänar du på denna skattesänkning?
    Ge oss besked.

  2. Alliansen saknar politik!

    Fakta är att alliansen inte sagt ett JOTA om vad de vill med de kommande 4 åren! Så de kastar sten i glashus!

    ”Jobbpolitiken” har ju totalt misslyckat de senaste 4 åren. De skattesänkningar som de högavlönade fått har resulterat i fler jobb – i Kina!

    Platt TV, datorer är en del av den ”lyx” som inköpts. Istället för att pengarna gått till den sociala sektorn i kommuner och landsting. DÅ hade de 100 miljoner PER ÅR get jobb! Garanterat!

    Det kan ju inte bara bli sämre än högerregeringens linje!

  3. Jonas E

    Hela 54 procent av svenskarna anser att Alliansen inte levt upp till löftena från 2006 att fler skulle komma i jobb och färre i utanförskap. Bara 30 procent menar att Alliansen lyckats Novus).
    Sifos mätning för oktober anger 35 procent av väljarna att (S) inger störst förtroende att klara jobben och arbetslösheten, mot bara 28 procent för (M).
    Utbetalningen av Försörjningsstöden har ökat med 50% under Alliansens mandatperiod.
    Möjligheten till att jobba 50% och samtidigt uppbära a-kassa, har kraftigt reducerats. Det är tydlgien bättre att gå helt arbetslös än att jobba lite.
    Jobbpolitik????

  4. Jonas E

    I ”Oxford Review of Economic Policy” visar ekonomerna Howell och Rehm utifrån 30 års OECD-statistik att det inte går att visa att en generös a-kassa ger högre arbetslöshet.
    Så att som (S) vill göra: höja a-kassan, förbättra och förtrygga sjukförsäkringen är alltså inte av ondo för att få jobb. I varje fall så finns det ingen trovärdig statistik på att så skulle vara fallet så som Alliansen påstår. Däremot så dräller det av Retorik som säger detta.
    Att som (S) göra det tryggare att arbeta, och veta att om man mister sitt jobb klarar man sig ekonimiskt kallar jag en bra grund i en Jobbpolitik.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-25 19:08)
    Självklart tror jag inte att svenskar är fuskare vilket du försöker påstå. Däremot har det betydelse vilka ersättningsnivåer och bidragsnivåer vi har i förhållande till den lön vi får behålla efter skatt.

    Den som har 18 000 kronor brutto i månadslön får med vår politik genom jobbskatteavdraget behålla 1244 kronor mer per månad jämfört med när (S) styrde Sverige. En person som tjänar det dubbla får med jobbskatteavdraget behålla 1756 kronor mer per månad när skatten är betald. Det är också taket på jobbskatteavdraget. Gå in på ekonomifakta så kan du se själv.

  6. Edward Riedl

    Svar till Alliansen saknar politik! (2010-01-25 21:23)
    Sverige har klarat sig väl trots den värsta globala krisen på 100 år. Så nog har jobbpolitiken fungerat väl.

  7. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-26 01:00)
    Valet 2010 kommer att vara en folkomröstning om jobblinjen. Vi får se vilka som har störst förtroende när det kommer till kritan. Mona Sahlin (S) skall ju bilda regering med vänsterpartiset och miljöpartister. Min gissning är att de inte bidrar till tilltron av ett vettigt vänsteralternativ.

  8. Edward Riedl

    Svar till Jonas E (2010-01-26 01:42)
    Det finns mer som talar för sambandet mellan ersättningar och bidrag och hur det påverkar arbetsmarknaden än omvänt. Dessutom gårr det att använda sunt bondförnuft för att komma till samma slutsats. Om det lönar sig lika bra att gå hemma (oaktat anledning) som att gå till jobbet kommer det att leda till att förre faktiskt aktivt söker sig ut till arbetsmarknaden och/eller startar eget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.