Edward Riedl (M)

Bra med fler båtplatser i centrala Umeå

Båtsäsongen i norrland är möjligen något kortare än söderut i Sverige. Men för oss som provat båtlivet i både norr och söder vet att inget är vackrare än våra ljusa nätter under sommaren. Det är därför bra att antalet båtplatser ökar i centrala Umeå så att fler ges möjlighet att komma ut på vattnet och uppleva Umeå med omnejd på ett nytt sätt. Båtlivet kan vara både enkelt och relativt billigt som nöje under sommarmånaderna. Själv växte jag upp med en vacker träbåt med en 3-hästars Johnsson på. Där fick både kompisar, tält och annat plats. Hjälmaren (som då var mitt hemmavatten) erövrades av en ung kille med en 10 liters dunk bensin. Det spelar ingen roll hur stor eller dyr båten är, upplevelsen att vara på vattnet är lika stor från en liten och billig båt. Båtlivet behöver inte vara dyrt och genom fler båtplatser ges nu fler umebor chansen att få fina sommarminnen från älvssidan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

18 kommentarer

  1. Annevi Linder

    Hej Edward
    Ja! Vi har ju mycket skog här i norrland, vi kan ju bidra till några träpinnar så folk i överlag får se älvsidan. Ursäkta min ironi Edward! Men hur många har råd att köpa sig en träbåt i dagsläget, när de knappt har råd att köpa sig spik till en överlevnadsflotte.

    Annevi

  2. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2010-01-11 12:16)
    Det stora flertalet av svenskarna har faktiskt råd att köpa en liten träbåt för någon tusenlapp. Att påstå motsatsen är inte seriöst i tider när platt-tv, datorspel och annat slår nya försäljningsrekord i vårt land. Men det handlar givetvis om att prioritera som med allt annat.

    Min första båt köptes för egna intjänade pengar genom att vika tvätt, sälja aborre som jag fiskat vid kvarnen och det kändes fantastiskt att sedan få upptäcka världen med den.

    Din ironi ursäktas.

  3. Isak

    Herr Riedl pratar i egen sak. Hans stora dröm sedan många
    år är att reperera en gammal båt, och ge sej ut på dom sju haven. Nu har han även drömmar om att parkera den cen-
    tralt i centrala Umeå efter Umeälven, och kunna sitta på
    dess däck dricka grogg och se ner på när Umeborna para-
    derar nedanför på kajen. Men som skattebetalare så vete
    fasen om jag vill vara med och betala den utsikten.

  4. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-01-11 17:12)
    Jag har sedan flera år både båt och båtplats i centrala Umeå. Jag unnar fler den möjligheten gör inte du?

    Sedan skall självklart inte skattepengar sponsra båtplatser utan de skall finsnieras av avgifter i privat eller offentlig regi.

  5. Finansiering av nya båtplatser

    Du Edward, nämner inget om vilka som skall betala för nya båtplatser i Umeå. Jag förutsätter att det är båtägarna själva som skall svara för den kostnaden, eller hur?

  6. Isak

    Vari ligger då problemet Herr Riedl, Umeälven är lång och
    spekulanterna står i kö? Eller är det marknadskrafterna
    som sätter käppar i hjulet?

  7. Annevi Linder

    Hej Edward

    Vette tusan om jag tar emot ditt svar, platt-tv har väl ingenting att göra med båtar. Det industriella elektrifierade maskineriet har väl levt ett bra tag, fast i ett annat stuk såklart. Vi var väl inte ens påtänkta eller födda. Vi som många andra var/blir väl tvugna att se världen uppbyggas av det maskinella, på gott och ont antar jag. Så var snäll hänvisa inte till dagens apparater för att åskådliggöra dina visioner. Snacka inte ned på de som försökt tjäna SIN lilla slant för platt-tv eller datorspel.
    Behövs det inte i dagens läge så säg, eller har jag fel.

    forts.följer

  8. Annevi Linder

    Fortsättningen här!

    Men håhåjaja.. vi kanske blir en dag så utarmade, att vi snart har varken mat eller elektricitet. Maskinerna stannar av och hur ska vi då leva.
    Förresten! Jag fiskade jag med för maten. Mor gjorde fiskbullar av gädda och fläsk, vill du ha vårt recept?

    Kram
    Annevi

  9. Edward Riedl

    Svar till Finansiering av nya båtplatser (2010-01-11 19:14)
    Självklart skall båtplatser betalas av den som hyr båtplatsen och inte skattebetalarna. Så görs redan idag.

  10. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-01-11 19:33)
    Älven är inte en oreglerad tillgång som vem som helst kan explotera efter behag. Ja g förespråkar inte att så skall ske men det är en förklaring till din fundering varför markandskrafterna inte ensamt kan lösa detta.

  11. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2010-01-11 22:02)
    Uppriktigt sagt förstår jag inte alltid dina inlägg fullt ut. Vad jag menade var at de flesta faktiskt kan köpa sig en träbåt för ett par tusenlappar om man vill prioritera detta. Det ekonomiska utrymmet ligger inom räckhåll för de flesta svenskar om annat prioriteras bort.

    Sverige är ett rikt land och även de som har det sämst har det relativt bra jämfört med andra länder. Det är bra och så skall vi fortsatt ha det.

  12. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2010-01-11 22:08)
    När människor som du i ett av världens rikaste länder, med stor omfördelning mellan rik och fattig, uttrycker sig som du gör undrar jag om du inte borde se dig om i världen. Det finns extrem fattigdom, svält och elände som knappt går att beskriva. Vi har det faktiskt rätt bra, även de av oss som med svenska mått har det dåligt.

    Jag tål inte fisk så jag står över ditt recept.

  13. Annevi Linder

    Jag är precis som du är,en människa! Även jag har rättighet att uttrycka mig precis som du gör,och jag behöver inte resa för att känna av och se misären som finns i världen. Den känns ändå in i märg och ben, jag blir sorgsen och ledsen i hela skelettet om jag ska uttrycka mig klart och rent och då skämtar jag inte.

    Uteliggare finns här, är inte det också en misär?

    Synd på receptet jag erbjöd dig, de är faktiskt bättre än de man köper på affären. Billigare dessutom.

    Kram på dig Edward

    Annevi

  14. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2010-01-12 21:52)
    Visst finns det människor som har det svårt även i Sverige. Uteliggare får sägas tillhöra den grupp som verkligen lever på marginalen och har det svårt. Tack och lov är det ändock i Sverige förhållandevis få jämfört med andra länder.

  15. Annevi Linder

    VAR MÄNSKLIG I MÄNSKLIGHETENS FANA
    Du som människa är inte mer än någon annan.Egoismen ryker från skorstenen både i mig/dig kom inte och säg något annat.Samlade verk ger även dig/mig livssituationer där vi behöver tänka efter,samla in de fel som skrivs och finna bättre livserfarenhet. Resan är lång även om du bor trångt eller med stora dörrar. Behöver man resa ut i världen för att se hur mänsklighetens veka fana ger otrygghet, där flaggans simpla topp är gjord av ondskefullaste mått.
    Vadå! Är uteliggare de(få) som du säger mindre värda? Och dra inte in andra länder, nu var vi i Sverige.

  16. Annevi Linder

    Tyvärr kunde jag inte skriva något mer,tecknen tog slut, och på ett sätt var det tur. Jag försöker sluta med rökningen och vill inte att Alliansens partimedlem ska få på sig skulden från gubben att askoppen är full igen.

    Så Hej med dig Edward och kram från rökonisten.

    Annevi

  17. Edward Riedl

    Svar till Annevi Linder (2010-01-13 21:33)
    Nu får du sansa dig lite. Jag har väl aldrig påstått att uteliggare är mindre värda. Jag konstaterade utifrån det som du skrev att uteliggare tillhör dem som verkligen har det svårt i Sverige.

    Medmänsklighet och empati är inte alltid störst hos dem som skriker högst och mest om detta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.