Edward Riedl (M)

Mona Sahlin (S)

Enligt tidningen Metro så finns det en stark opinion mot Mona Sahlin (S) inom socialdemokratin där vissa hellre vill driva Margot Wallström som statsministerkandidat och låta Mona sitta kvar som partiledare. Nu går tunga socialdemokrater ut på löpande band och förnekar detta. Vad som är sant av detta eller inte har jag ingen uppfattning om. Däremot är det intressant att socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig nu genast beskyller alliansen för att sprida dessa som han säger rykten. Detta har jag däremot mycket svårt att tro. Jag har inte mött en enda allianspolitiker som inte vill att Mona Sahlin (S) skall leda socialdemokratin i valet 2010. Bättre valarbetare kan alliansen inte få.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

24 kommentarer

  1. Oj då

    Men tror Du ändå inte att Maud Olofsson är ett snäpp bättre för alliansen? Hon har nu ca nio månader på sig för att göra ett antal ”grodor” och hon brukar ju vara stabil och säker på att fixa till sådana. För att inte tala om KD med Göran Hägglund i spetsen. KD,s siffror pekar mot att partiet åker ur riksdagen, om inte ett antal högerväljare lägger sin röst på KD.

  2. Lars Gidlöf

    Håller med dig helt, Mona är Er bästa valarbetare, men, det ger ju ett kraftigt underbetyg åt Er, då de trots allt leder över Alliansen,eller hur.

    Ni har tagit pengar från skolor,vård etc och det märks

  3. Mormorsmor

    Vad jag tycker är märkligt är att Alliansen, med viss rätt, stått upp för Maud och den orättfärdiga kritik hon fått mest pga hon är kvinna. Eller hur?

    Sen är du verkligen inte sen att skymfa Mona Sahlin å det grövsta och dessutom medverka till att sprida falska rykten. Skärpning!

  4. Paul Redstig

    Efter som (S) inte har någon politik spelar det inte någon roll vem som representerar partiet.
    Bäst går det väl om Maria Wetterstrand tar över nu när hon måste sluta som språkrör 😉

  5. Hervoris

    Ju mer jag ser av “Det sovande folket” ju mer skräms jag av visionen.
    Ju mer jag ser av alliansen, ju mer bedrövad blir jag!

    Ju mer jag ser o lyssnar på Mona, inser jag att hon är mycket klok och dessutom mycket S.

    Ju mer jag läser av högerinläggen ju mer skrämd blir jag.
    Ju mer aggression i samhället, ju mer våld!

  6. Edward Riedl

    Svar till Oj då (2010-01-09 14:41)
    Både centern och KD har duktiga partiledare och enligt socialdemokraterna är Mona Sahlin det bästa de har. Gott så. Men när socialdemokraterna påstår att det är alliansen som försöker sprida rykten om internt missnöje med Mona Sahlin känns det som jag skriver lite långsökt.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-01-09 15:28)
    Du beskriver ofta hur okunniga du tycker politiker är. Intressant då att notera hur ofta du kommer med rena sakfel.

    Alliansregeringen har tillfört välfärdssektorn enorma summor pengar. Ingen tidigare regering har satsat så mycket skattepengar på sjukvården som alliansregeringen.

  8. Edward Riedl

    Svar till Mormorsmor (2010-01-09 16:31)
    På vilket sätt har jag skymfat Mona Sahlin?

    Socialdemokraterna menar utan belägg vad jag vet att det är alliansen som sprider rykten om internt missnöje med Mona Sahlin. Som jag skriver – Rätt eller fel känns det rätt långsökt att alliansen skulle försöka göra sig av med Mona Sahlin utifrån hennes låga förtroende hos svenska folket. Eller vad tror du själv?

  9. Lars Gidlöf

    Du kan ju försöka lura andra, Ni har tagit från sjukvård,forskning etc, Jag kan ta ett exempel. Fredrik Lundberg fick väl en skattesänkning på drygt 40 miljoner kr, hur mkt pengar får t ex Cancergalan vid deras insamlingar, kanske 100 miljoner. Dessa 40 miljoner som Ni sänkte Fredrik Lundbergs skatt med kunde t ex gå till den forskningen, tror Fredrik klarat sig utan dessa 40 extra miljoner. Så hur du räknar vet jag inte, det är en minskning av vad som staten skulle kunna ge till t ex Cancerforskning

  10. lf

    Paul Redstig.Jag tror nog att det vore bäst om du höll dig till ditt expertområde nämligen energiområdet.I politiken har du väl inte gjort någon succe.Men Paul vad tycker du om centerns politik i Vindeln?

  11. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-01-10 17:23)
    Alliansregeringen har satsat mer pengar än någon tidigare regering på sjukvården. Du hävdar fortsatt motsatsen trots att det är offentliga uppgifter som är den enklaste saken i världen att kolla upp.

    Du frågar mig hur jag räknar. Här är mitt svar… Jag läser av uppgifter från regeringens hemsida (går även bra med SCB, Sveriges riksdag eller liknande hemsidor) där statsbidragen till Sveriges landsting finns med som en post i statsbudgeten.

    Men jag är mest nyfiken på hur du räknar. Dela gärna med dig av din klokskap…

  12. Lars Gidlöf

    Fortfarande kan du inte räkna.Läs nu en gång till, 40 miljoner till Fredrik Lundberg, eller 40 miljoner till Cancerfonden? Vad är mest betydelsefullt? Klarar inte sig Fredrik Lundberg utan dessa 40 miljoner? Gör de inte bättre inom forskning om sjukdommar och hälsa?

    Det är min matematik. Beskriv du nu varför han behöver 40 miljoner mer för, klarar han sig inte utan dessa, gör de inte mer nytta inom forskningen?

    Tycker du ska läsa vad Mats Pålsson, grundare av PEAB tycker om dessa som är giriga.

  13. Edward Riedl

    Svar till lf (2010-01-10 20:04)
    Onödigt otrevlig kommentar om en duktig och engagerad fritidspolitiker som Paul. Dina argument blir inte bättre för att du är otrevlig. Oftast blir effekten precis den motsatta.

  14. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-01-10 22:02)
    Du har påstått att alliansregeringen sparat pengar på sjukvården. Detta är helt felaktigt eftersom ingen tidigare regering satsat mer skattepengar än nuvarande på sjukvården.

    Hur du än försöker kan du inte ändra det faktum att du far fram med osanning.

    Din argumentation liknar faktiskt argumenten Rättvisepartiet ofta för fram. Om vi (rättvisepartiets argument) bara tar de stora företagens vinster och istället använder dem till välfärden vore allt bra. Problemet med den argumentationen, förutom att den saknar verklighetsförankring, är att det troligen skulle bli få företag kvar.

  15. Herman

    ”Onödigt otrevlig kommentar om en duktig och engagerad fritidspolitiker som Paul. Dina argument blir inte bättre för att du är otrevlig. Oftast blir effekten precis den motsatta.”

    Skriver du i ett svar till lf, sanningen, enligt mig, är att otrevligast på din blogg det är du Edward – du använder ofta dessa ”vulgärargument” för att ”kväsa” de som inte har samma konservativa politiska syn som du – jag vet ditt svar!

  16. Lars Gidlöf

    Okey, du svarar ju inte på mina frågor så jag omformulerar den så kanske du kan förstå.

    Vem behöver mest de 40 miljonerna som Ni sänkte skatten med för Fredrik Lundberg, han själv eller t ex Cancerfonden?
    Hans förmögenhet ligger väl på c:a 2500 miljoner kronor medans Cancergalan drog in 45 mijoner 2009. För vilken skulle dessa 40 miljoner göra mest nytta?

    Även om du hävdar att Ni lägger mer pengar så tar Ni ändå pengar från skola forskning etc. Sen är det ju budgetunderskott så Ni lånar dessutom till att ge dessa miljardärer än mer pengar. Jan du svara nu på de frågor jag ställt?

  17. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-01-11 17:42)
    Detta har inget med det faktum att du far med osanning att göra. Du påstår sådant som inte är sant och sedan går du vidare. När du svarat på min fråga om ditt första påstående som svarar jag gärna på dina frågor.

    Återigen.

    Du påstår att regeringen sparat in på sjukvården trots att ingen tidigare regering satsat så mycket på sjukvården som just alliansregeringen. Hur har du fått fram ditt faktaunderlag?

  18. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2010-01-11 19:56)
    Du har påstått att alliansregeringen sparat in på sjukvården (läs ditt första inlägg på just den här bloggen). Detta är felaktigt.

    Tvärtemot vad du påstår så har alliansregeringen satsat mer än någon tidigare regering på sjukvården.

  19. Lars Gidlöf

    Ja,jag vet att du är politiker och förväntar mig inte mycket från folk som sitter inom era typer av väggar men vad är det Ni gett mer till sjukvården? Ni har gett 40 miljoner till EN person i skattelindring, dessa 40 miljoner hade väl gjort större nytta inom t ex cancerforskningen eller? Kan man få ett svar.
    Hur kan Ni säga ni satsar, ni sänker skatterna nu igen, hur ser statsbudgeten ut? Har vi detta överskott eller?
    Du t ex, du lånar väl inte pengar av banken för att sänka din inkomst, eller gör du det?Vilka delar av samhället skall betala budget underskottet?
    Är det inte sjukvård o skola

  20. Wotan

    OK Riedl, Lars Gidlöf har fel i att ni minskat på anslagen till sjukvården. Men du undviker ändå gång på gång sakfrågan i hans resonemang. EN person har fått skattelättnader för 40 miljoner kronor. Hur kan man motivera detta? Ett tak i jobbavdraget hade frigjort otroligt mycket pengar som hade kunnat användas till betydligt viktigare saker än att fylla toppskiktets plånböcker ännu mer. Det är ännu mer upprörande när man vet att ni lånar pengar för att göra detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.