Edward Riedl (M)

MP vill väl – Men politik handlar om att leverera

Jag skrev tidigare ett inlägg om vår miljöminister Andreas Carlgren (C) och berömde honom som en minister som imponerar och gör ett gott arbete. Han når faktiska resultat och inte floskler a la miljöpartiet. Detta retade upp någon som kommenterade artikeln och menade att miljöpartiet har brytt sig om miljön sedan de bildades.

Jag vill då vara tydlig. Jag misstror inte miljöpartiets vilja att göra gott – Men de har hitintills inte gjort särskilt stora resultat i miljöpolitiken när de hade möjlighet med den förra regeringen. Det menar jag att nuvarande faktiskt gör.

En bra miljöpolitik når konkreta resultat (ex. den stora ökningen av miljöbilar under nuvarande regering som ett resultat av miljöbilspremien) istället för yviga mål som om de blev verklighet skulle vara förödande för mängder av människor.

Alliansen väljer att möjliggöra en övergång till en miljövänligare bilpark istället för att som MP vill göra det omöjligt för människor att köra bil. Det är som sagt skillnad på miljöpolitik och miljöpolitik.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Nu vet jag inte vad man ska tro, vad menar du med möjligheter med den förra regeringen, vilken förra? De har vad jag vet aldrig suttit med i en regering, rätta mig om jag har fel. De stötte den andra regeringen,men var inte med i den vad jag vet. men klart, du som politiker,Ni vet säkert mycket mer än vanligt folk.

  2. lf

    Menar du verkligen att eran miljövårdspremie har skapat en bättre miljö?
    Folk utnyttjar rabatten och sen säljer de den gamla bilen som sedan tuffar på.Sen tankar nog de flesta bensin i sina miljöbilar.Enda resultatet är att man får en större bilpark.
    Tyvärr ger inte heller denna blogg några poäng.

  3. Dennis

    Det är alldeles för tigigt att döma ut bilen. Är övertygad att inom tio år så finns väl fungerande elbilar att köpa för allmänheten. Detta kommer resultera i både bättre luft samt betydligt bättre ljudmiljö i städerna. Stöder helt alliansens satsning på elbilarna. Tyvärr är etanolen ett felspår som dessutom kvävt en heldel mackar i glesbyggden.

  4. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2009-12-11 14:44)
    Miljöpartiet var stödparti till den föregående (S)-regeringen vilket de påpekar väldigt ofta. Hur duktiga de varit att lägga budgetar och förhandla med varandra. Så nej de fick inga ministerposter – Men de var delaktiga i den förra regeringen både enligt utomstående och enligt egen utsago.

    Så om de nu var så duktiga att förhandla fram statsbudgetar. Varför blev de inga större gröna avtryck då? Och varför skulle de lyckas bättre sedan?

    Eller menar du att de inte hade något inflytande i den förra regeringen?

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-12-11 19:10)
    Miljöbilspremien har gjort att allt fler efterfrågar nya miljöbilar i samband med att de byter bil. Sedan rullar givetvis den gamla bilen några år till i de allra flesta fallen. Men utan miljöbilspremien hade den gamla bilen fortsatt att rulla och den nya hade inte varit en miljöbil lika ofta som nu med premien.

    Att bilparken skulle bli större tror jag inte du har många belägg för. Det är nog mer dina egna tankar som saknar något större stöd i verkligheten.

    Sedan handlar inte min blogg om att försöka vinna enkla poänger. Tanken är att både problematisera men också påverka opinionen.

  6. Edward Riedl

    Svar till Dennis (2009-12-12 08:52)
    Tror precis som dig att omställningen av bilparken är viktigare än att som vissa partier vilja straffa ut bilarna. När det gäller etanolen finns risken att du har rätt. Men det återstår att se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.