Edward Riedl (M)

Världens bästa miljöminister är svensk

Desto fler gånger jag hör vår miljöminister Andreas Carlgren (C) anser jag att världens bästa miljöminister är svensk. Han uppnår konkreta resultat och inte floskler a la miljöpartiet. Han navigerar säkert och vant när det gäller mycket svåra beslut och avvägningar.

Korseld med Andreas Carlgren (C). 30 minuter långt men ett mycket bra inslag för den som är intresserad av miljöfrågor i praktiken.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

17 kommentarer

  1. lf

    Nu tar du väl i en aning.Jag se att du mer och mer tar till överord i dina bloggar.Hur många av världens miljöministrar har du koll på?
    Jag tror att du bör tona ned dig lite annars blir det inga poäng.

  2. Lars Gidlöf

    En rak fråga. Är Ni politiker så inkompetenta som Ni framstår, varför kan Ni inte berätta om Era kunskaper om allt och alla? När, jag säger NÄR hade miljöpartiet en miljöminister? Såg du inte på TV häromdagen hur vår nuvarande miljöminister svängt 180 grader från sina tidigare ståndpunkter om förbifart Sthlm etc.
    Varför ska vi människor rösta på Er politiker som inte har kunskap om något.

  3. TC

    Vad gör DU för att lokalbussarna ska drivas på biogas eller vara trådbussar istället för att gå på diesel? Det är mycket energieffektivare att åka kollektivt oavsett hur miljövänliga bränslen som än används. ETANOL är mer miljöskadligt än bensin. Kärnkraft är ännu inte miljövänligt o alldeles för absurdt dyrt.

  4. Arbetare

    Tillåt mig småle.. Ditt inlägg är ju humor. Vad i hela friden har Carlgren gjort för miljön, annat än nya vägar och mera utsläpp? Allt som alliansen berömmer sig av nu är ju arvet från förra regeringen. Get real!

  5. Sara

    Jag håller med dig Edward – vår miljöminister är unik – det finns nog inte någon annan miljöminister i världen som är homosexuell!

    Du också är unik – det finns nog ingen politiker som är så ”enögd” som du – allt som högerpartierna gör är bra – allt som oppositionen gör är fel!

    Nu verkar det som Svenskarna har genomskådat er traditionella högerpolitik och ert tillägg till partibetäckningen ”nya” har falnat – den gamla högerpolitiken från 30-talets Europa lyser igenom.

    Sanningen kommer alltid fram – man kan inte leva i lånade kläder hur länge som helst.

  6. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-12-10 14:55)
    Det är min högst subjektiva bedömning och självklart har jag inte full koll på övriga världens miljöministrar. Däremot anser jag att Andreas Carlgren (C) är den bästa vi haft och att han är grovt underskattad.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2009-12-10 15:28)
    Som medborgare får man de politiker man röstar fram. om du inte ser några bra politiker i din omgivning bör du kanske ställa dig till förfogande i ett lämpligt parti som du delar grundvärderingar med.

    Om du ser inslaget i länken så får du en bra förklaring till varför Andreas Carlgren (C) har omvärderat tidigare ståndpunkter om allt från förbifart Stockholm till kärnkraften som ett bättre alternativ än kolkraft. Jag ser det som en styrka att kunna ändra ståndpunkt när fakta talar för det.

    Den som inte röstar låter andra välja i sitt ställe. Så fungerar en demokrati. Men valet är ditt.

  8. Edward Riedl

    Svar till TC (2009-12-10 17:21)
    Väl fungerande kollektivtrafik är viktigt både för miljön och människors plånböcker. Därför har jag som landstingspolitiker (vi ansvarar för kollektivtrafiken i länet ex. inomkommunal trafik) ständigt tillsammans med mina allianskollegor aldrig lagt sparförslag på just kollektivtrafiken eftersom den då skulle bli dyrare och mindre nyttjat och/eller inte kunna fungera i hela länet. Men bilen behövs.

    Kärnkraften är fortfarande det minst skadliga för miljön även om den kostar mer pengar än elen från tex kolkraft och annat riktigt smutsigt. Sedan är det bra om bränslen fortsätter att utvecklas.

  9. Edward Riedl

    Svar till Arbetare (2009-12-10 17:44)
    Ditt inlägg stämmer inte alls. Jag föreslår att du ser på inlägget jag länkat till så får du bla veta att antalet miljöbilar mångdubblats flera gånger om under alliansregeringens år vid makten.

    Bra miljöpolitik måste innebära miljösatsningar som gör att vi kan fortsätta leva våra liv utan alltför stora inskränkningar.

  10. Edward Riedl

    Svar till Sara (2009-12-10 18:08)
    Miljöministerns sexuella läggning har väl knappast något med hans goda arbete att göra. Vore dessutom intressant att höra hur dagens allianspolitik har något med 1930-talets fascism att göra?

    Ingen regering är ofelbar – Inte heller nuvarande. Men i skenet av den förra kan det säkert verka så stundtals.

  11. Sara

    Alliansens politik med att jaga fattiga/sjuka till förmån för rika/friska påminner mycket om facismens jakt på oliktänkande i Europa på 30-talet, jag blir inte förvånad om du inte ser den liknelsen för du ser aldrig ett fel på högerns politik!

    Att Carlgren är homosexuell har inget med hans jobb att göra men det gör honom unik.

    Att dagens regering är ofelbar (i förhållande till den förra och kommande röd/gröna)som du skriver är du nog ensam om att tycka, kanske någon annan extrem högerpartist håller med dig men jag tvivlar.

  12. Lars Gidlöf

    Ja,visst får vi de politiker vi röstar på,men varför är ni så okunniga och bara skäller på varandra, vill Ni ha en värld där folk bara snackar skit om varandra? Ni gör ju det i Er värld. Hur kan du tex snacka om svammel gällande miljöpartiet, de har värnat miljön sen de bildades, samtliga övriga partier har ju blivit miljömedvetna senare

  13. Johan Karlsson

    Till skillnad från signaturen Sara anser inte jag att homosexualitet är något unikt. Jag visste inte ens att karln var homosexuell innan jag läste Saras kommentarer. Däremot har jag ända sedan han tillträdde haft stort förtroende för honom. Ett förtroende som sedan stadigt växt.

  14. Edward Riedl

    Svar till Sara (2009-12-11 09:28)
    När du ser likheter mellan 1930-talets fascism i europa och alliansregeringen idag vittnar du om bristande kunskaper antingen i nuet eller om historien. Troligen en blandning av de båda.

  15. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2009-12-11 09:40)
    En fungerande demokrati där hela tiden konsensus råder fruktar jag nästan lika mycket som en diktatur. Själva grundfundamentet för ett demokratiskt samhälle är det finns olika idéer som ständigt prövas mot varandra. Sedan är det upp till väljarna att avgöra vilket som för stunden skall råda.

    Men inget av detta innebär att politiken emellanåt kan samlas i enskilda viktiga frågor. Detta görs i både kommuner, landsting och ibland på statlig nivå. Detta får dock mindre medialt utrymme eftersom media oftast vill visa konflikt och inte samsyn.

  16. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2009-12-11 09:40)
    Del 2.

    Om du är missnöjd med de politiker du röstat fram får du rösta fram nya alternativt ställa upp själv och söka människors förtroende för det som du tror på. Det är så demokrati fungerar.

  17. Edward Riedl

    Svar till Johan Karlsson (2009-12-12 19:46)
    Precis som du visste jag inte heller att han var homusexuell vilket förvisso knappast är relevant för hur han presterar som minister. Men han har växt med uppgiften och är en mycket duktig miljöminister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.