Edward Riedl (M)

200 arbetstillfällen i landstinget räddas av alliansregeringen

Alliansregeringens extra satsningar på landstinget i Västerbotten för nästa år räddar många arbetstillfällen i sjukvården. Det kan handla om drygt 200 personer som faktiskt kan fortsätta arbeta i vårt landsting genom de satsningar alliansregeringen nu genomför.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Landstingets ekonomi

    Oavsett vilken regering så är det bra att arbetstillfällen i vården räddas. Men vad jag önskar av Dig, E Riedl som gnäller på det mesta, är att Du kan lägga ett förslag för att minska landstingets kostnad för politiker och politiska sekreterare. Hur många ytterligare skulle då få jobba kvar i vården? Det Du och dina gelikar tillför för en bättre vård är noll för oss skattebetalare. Lämna in en motion för att reducera denna kostnad och strid för den.

  2. Pelle

    Håller med ”landstingets ekonomi” att det är dags att minska antalet politiker i landstinget och antal tillfällen då det läggs ut pengar på dessa ”tärande”!

    Heltidpolitiker behövs överhuvudtaget inte!

    Fortsätt sedan med tjänstemännen i landstingsledningen och övrig administrativ personal – mycket av det lilla som dom gör skulle kunna göras på mindre än halva tiden – resten behöver inte göras!

    Landstinget skall ”producera” vård och inget annat!

  3. Per-Ola Moström

    Regeringen satsar bara på Landstinget 2010.

    Enligt SKL:s nya rapport ser det mycket svart ut för 2010-2012.

    Regeringen hoppas vinna valet genom att ”kissa i byxorna”, men det kommer att bli kallt för dom…

  4. Edward Riedl

    Svar till Landstingets ekonomi (2009-10-27 15:44)
    Demokrati förutsätter folkvalda. Jag kommer inte att lägga förslag på minskad politisk organisation baserat på politikerförakt eller missnöje. Oavsett politisk majoritet så krävs det förutsättningar för både majoritet och opposition att verka politiskt.

    Jag som tror på skattefinansierad sjukvård accepterar också då den folkliga styrningen. För vad vore annars alternativet? Har du den lösningen föreslår jag att du marknadsför den.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-10-27 16:36)
    Jag delar din uppfattning att landstinget huvudsakligen skall ägna sig åt sitt sjukvårdsuppdrag. Men jag är övertygad om att vi behöver både politiker och tjänstemän för att kunna styra och leda en skattefinansierad sjukvård. Demokrati förutsätter folkvalda som företräder väljarnas intressen.

    USA har inga landstingspolitiker. Däremot har de en förhållandevis dyr sjukvård och en orättvis fördelning av den. Där sköter varje amerikan själv sin sjukvård i stort. Jag tror vår modell är bättre.

  6. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-10-27 16:54)
    2011 och 2012 kommer att vara två tuffa år för både kommuner och landsting. Däremot kommer en fortsatt alliansregering att tillföra pengar även dessa år. Frågan är bara hur mycket. Dessutom finns det fortfarande stor osäkerhet kring återhämtningen i världsekonomin som gör att det idag är väldigt svårt att se hur läget kommer at se ut om en tid.

  7. Landstingets ekonomi

    Du Edward Riedl brukar ju ofta vara den som vill minska på utgifterna för Landstinget. Men nu kan Du inte tänka Dig att föreslå minskade kostnader för politiker och deras sekreterare. Och i egoistmens namn förstår jag att Du inte vill såga av den gren som Du sitter på och som försörjer Dig. Sådan är kapitalismen.

  8. Edward Riedl

    Svar till Landstingets ekonomi (2009-10-28 21:26)
    Kalla det vad du vill, men jag hycklar inte – politiker behövs. Skattefinansierad välfärd kräver folkvalda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.