Edward Riedl (M)

Hur skall SD bemötas?

För de etablerade partierna dyker frågan hur sverigedemokraterna skall bemötas. Utan att jag tror mig sitta på en universallösning kan jag bara konstatera att vi hitintills måste ha gjort fel eftersom deras opinionsstöd ökar. Det kan också vara en effekt av att de just nu har ett ökat medialt utrymme och älskas av media. Den mediala logiken bygger på att konflikt är bättre än samförstånd vilket givetvis spelar dem i händerna. Jag har försökt följa på vilket sätt de etablerade partiernas företrädare och journalisterna bemöter SD och skräms över hur handfallna de är. Oavsett om det gäller Mona Sahlin (S) eller Maud Olofsson (C).

Jimmie Åkesson (SD) ställer frågor som ingen annan än han själv besvarar i debatterna. De etablerade är så upptagna med att berätta hur felaktig SD´s politik är och vilken rutten människosyn Jimmie har så att de glömmer bort att tittaren och lyssnaren faktiskt kan avgöra sådant själva. De besvarar aldrig hans frågor eller ger sig in i debatten om sakfrågorna vilket framställer honom i bättre dager än han borde. Dessutom visar de flesta (finns säkert undantag) journalisterna tydligt på vilken sida de är och ger Jimmie och SD möjligheten att framstå som utsatta och motarbetade av alla. Sympatipoängen är redan utdelade innan debatten kommit halvvägs.

Nej det är dags att bemöta SD i sakfrågorna, ställa motfrågor och hoppas att journalisterna snart inser att det är fel att de väljer sida i nyhetsrapporteringen då de förväntas vara objektiva. Vi får inte heller vara så naiva att vi missar det uppenbara. Flera av SD´s frågeställningar är sådant som vanliga medborgare funderar över. Om ingen annan än SD svarar på dem riskerar vi att få en chock efter riksdagsvalet 2010. Vi måste visa på andra lösningar på människors upplevda problem och fördelar med ett mångkulturellt samhälle kontra det som SD vill ha.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Isak

    ”Hur skall SD bemötas”? Ja Herr Riedl, du har ställt den frågan några gånger nu. Enligt dej så ska man bemöta dom
    med sakfrågor, och ställa motfrågor. Varsågod Herr Riedl,
    du har nu haft minst ett år på dig, det har varit mycket
    prat men ingen verkstad. Tänk om du lade ner en tusendel
    utrymme på kritik mot SD, mot vad du lägger på dom röd/
    gröna. Men det tog ju dej ett år innan du insåg att SD
    kunde bli en het potatis efter valet 2010. Tyvärr så har
    vi en del Moderater som är kluvna. Och det tog ju SVT och
    Jan Josefsson fram vid förra valet. Så träd fram Herr Riedl

  2. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-10-26 16:02)
    Dessvärre finns det nog främlingsfientlighet inom alla politiska läger likväl som inom mitt parti. Nu gäller det att ta debatten så främlingsfientlighet och inskränkthet inte breder ut sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.