Edward Riedl (M)

Dyrare bensin med vänstern vid makten

Vänsterpartiet vill höja bensinpriset med 57 öre per liter om de får sitta i regeringen. Mest förvånande är att miljöpartiet endast vill höja literpriset med 36 öre per liter om de får bestämma. Något att tänka på för alla som är beroende av bilen i vardagen.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Mats

    Edward – hur var det med dina alliansbröder KD som ville sänka bensinskatten före valet 2006 – men ni höjde bensinskatten trots att ni gick till val på en sänkning.

    De röd/gröna talar i alla fall om vad man kan tänka sig göra – vad gör ni?

    Hur mycket ”snere” vill ni ha det på skatteområdet – eller har era väljare fått igen det som de satsat i partibidrag på er politik?

  2. Ulf Parde

    Jag tror att miljöpartiets förslag till bensinskattehöjning inte bara är 36 öre utan hela 2 kr.
    Men de andra som kommenterat har en poäng när de påpekar att m efter regeringstillträdet höjde bensinskatten – tvärt emot en del vallöften. Sådant får inte hända igen.

  3. Edward Riedl

    Svar till Fragetecknet (2009-10-07 15:05)
    Det var inte bara KD politiker som lovade sänkt skatt. Tyvärr så fick det löftet ge vika för miljöarbetet och höjda co2-skatter. Det är jag den första att beklaga. Däremot föreslår vänsterpartierna ännu högre höjningar på bensinen vilket är olyckligt.

  4. Edward Riedl

    Svar till Mats (2009-10-07 15:50)
    Vi moderater i Norrland drev samma linje som KD med sänkta skatter på drivmedel. Tyvärr förlorade vi i de egna partierna gentemot de som av hänsyn till miljömålen valde att höja co2-skatterna. Detta är beklagligt och givetvis ett brutet vallöfte och inget annat.

    Men om detta är illa för länets bilister blir det etter värre med vänsterpartierna som vill höja bensinpriset ännu mer.

  5. Edward Riedl

    Svar till Ulf Parde (2009-10-07 21:53)
    Jag hänvisar till miljöpartiet och vänsterpartiets två olika skuggbudgetar för 2010. Givetvis är det beklagligt att vi moderater höjde co2-skatterna för att nå miljömålen istället för att se till norra Sveriges av bilen. Detta är nog illa men som sagt blir det etter värre om vänsterpartierna får styra eftersom de skall höja ännu mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.