Edward Riedl (M)

Sossegnället förvånar inte längre

Trots att vi just nu genomlever den värsta globala ekonomiska krisen på 100 år försöker socialdemokrater runt om i Sverige påstå att regeringen bär ansvaret för eländet. Tvärtom har alliansregeringen hanterat krisen på bästa tänkbara vis så här långt. Men det hade varit intressant att höra vilka länder och vilka regeringar som (S) anser klarat krisen bättre än vad vi gjort i Sverige?

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Leif

    ”Tvärtom har alliansregeringen hanterat krisen på bästa tänkbara vis”

    Enligt undersökningar ökar arbetslösheten snabbast i Sverige i hela Europa. Tack gode gud att ni lyckats göra ett bästa, vad hade hänt vid ett felsteg? Ojdå, vi kan ju inte hamna lägre på den listan.

    Bra poäng Edward 😉

  2. Per-Ola Moström

    Nej Edward mer hade kunnat göras. Regeringen har varit alltför passiv.

    Så här skriver konjunkturinstitutet:
    Konjunkturinstitutets rekommendation i augustiprognosen är att det finns utrymme för en ännu något mer expansiv finanspolitik 2010 jämfört med i budgetpropositionen. Detta skulle kunna mildra lågkonjunkturens negativa effekter ytterligare något.
    Källa: http://www.konj.se/arkiv/pressmeddelanden/pressmeddelandearkiv/konjunkturinstitutetspreliminarabedomningavregeringensbudgetpropositionfor2010.5.1fe8f33123572b59ab800016892.html

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-10-02 09:58)
    Min fråga till er kritiker är vilket land och vilken regering som hanterat den globala ekonomiska krisen bättre?

  4. Jacob

    Anledningen till att exempelvis Sverige och Tyskland drabbas extra hårt är ju att vi är exportberoende.

    Konjunkturinstitutet säger själva att de bara kan ta hänsyn till den konjunkturpolitiska aspekten. Regeringen måste se hela bilden, och har insett att större statliga utgifter skulle innebära en permanent utvidning av den offentliga sektorn, något som otvivelaktigt vore negativt för svensk ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.