Edward Riedl (M)

Kvinnligt företagande skall öka – Regeringen anslår ytterligare 100 miljoner kronor

Alliansregeringen förlänger satsningen på kvinnligt företagande och skjuter till ytterligare 100 miljoner kronor för arbetet. Det ger tillväxtverket möjligheter att arbeta aktivt med detta och dessutom får Almi stärkt innovationsfinansiering med 7 miljoner kronor. Det är bra åtgärder för att växla upp arbetet.

Men långsiktigt handlar det om att få bort stämpeln med att ett sunt företagande inte är något positivt och eftersträvansvärt även inom offentlig sektors område. För skall vi få en ökad andel kvinnligt företagande måste vi tillåta företag inom skolan, sjukvården och omsorgen som ett komplement till den offentligt drivna.

Dessvärre är socialdemokraterna och vänsterpartiets företrädare våra motståndare i detta så viktiga jämställdhetsarbetet. Hur kan det vara ok att en duktig manlig snickare eller elektriker tjänar pengar på sin verksamhet när de renoverar en vårdcentral. Detta samtidigt som många ser det som fult om ett mestadels kvinnligt ägd vårdcentral som gör ett bra jobb inte borde kunna tjäna några pengar på sitt goda arbete.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.