Edward Riedl (M)

Porr skall inte betalas med skattepengar

Jag slutar aldrig att förvånas över vad våra skattepengar används till. Nu senast har Svenska filminstitutet delfinansierat en feministisk porrfilm med 500 000 kronor. Eftersom porrfilmen benäms som feministisk skall alltså vi skattebetalare vara med och betala. Inga upprörda konstnärer eller konstkritiker står på barrikaderna.

Oavsett om det är tysk hårdporr eller svensk feministisk porr så är min uppfattning att det knappast är en angelägenhet för de svenska skattebetalarna att hantera. I många kommuner har man inte längre råd med skolböcker och samtidigt kan våra skattepengar gå till porrfilmsproduktion – Är det bara jag som anser det helt galet?

Låt porrkonsumenterna betala för dessa filmer själva. Är de inte beredda att betala för dessa filmer så behöver de inte produceras är min uppfattning.  Jag vill att mina skattepengar går till vår gemensamma välfärd och inte annat trams.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Kan du inte ge länkar så man kan läsa mer om ämnet?

    Själv är jag inte insatt, men jag kan nog tänka mig att även andra (icke-porriga) filmer stötts genom åren – utan att moderater knorrat…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.