Edward Riedl (M)

Båtlivet kan utvecklas i Umeå och länet

Luleå har en vacker skärgård och höga kusten har en mängd spännande destinationer för de som passerar med båt. De senare satsar åtskilliga tiotals miljoner kronor på att fortsätta utveckla besöksnäringen via vattenvägarna.

Umeå och Västerbotten har förvisso ingen skärgård men likväl stora möjligheter att fortsätta utveckla både det lokala båtlivet men också besöksnäringen via vatten. Möjligheterna är oändliga även om vi saknar en naturlig skärgård.

Dessutom lockar destinationer invid älven och havet människor eftersom vatten har en naturlig dragningskraft på människan. Det kan handla om både restauranger, hotell, vandrarhem, handel, bad och lek  mm. Lyckas vi väl kan även de utan egen båt ta del av en bättre närmiljö. Vem vet – Kanske kan ännu fler upptäcka båtlivet och allt som det har att erbjuda. Det kan dessutom vara betydligt billigare än många tror.

Men det gäller att både nya och gamla entreprenörer, lokalpolitiken och länsstyrelsen har visioner och en sammanhållen tanke om hur vi kan utveckla båtlivet och miljön i vårt närområde tillsammans.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.