Edward Riedl (M)

Fakta om det civila biståndet till Afghanistan…

Det svenska biståndet kanaliseras genom det bräckliga demokratiska systemet i Afghanistan. Tanken är att stötta politiker och uppbyggnaden av ett fungerande civilsamhälle i Afghanistan. Det har varit den modell vi i Sverige sedan tidigare valt. Andra länder som Tyskland, Norge och USA väljer att bygga skolor och sätta nationsflaggor på dessa och annat som byggs. Detta för att skapa en positiv bild av det egna landet och även på så sätt skydda de egna soldaterna. Det är två olika vägar att gå i sin biståndspolitik.

Jag tror att det bästa är att göra som vi i Sverige valt att göra. Det ger förutsättningar att långsiktigt bygga en fungerande samhällsstruktur där det egna politiska systemet kan leverera.

När motståndare till den svenska insatsen som t.ex. aftonbladets Johanne Hildebrandt rapporterar kommer de ihåg den första men inte andra biten. De försöker medvetet sprida bilden att Sverige endast satsar på militär och inte civil hjälp. Oavsett om det beror på medvetet utelämnande av fakta eller bara okunskap så är det synd.

edward riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. Daniel Snällman

    Bra inlägg, bra tanke framförd med enkla ord.

    Dock en liten detalj:
    Kvällspressens motstånd till insatsen är det ingen tvekan om, dock är Johanne Hildebrandt faktiskt positivt instäld till insattsen, och framförallt det arbete som våra trupper utför där nere. Just därför hon är nere just nu och rapporterar direkt från platsen för att kunna ge en korrekt bild av vad som försegår utan vinklingar.

    Ett bättre exempel på motståndare vore väl den allmänt försvarsfientliga, Helle Klein.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.