Edward Riedl (M)

Fulla politiker längs hela Umeå-kajen….

Rubriken "Fulla politiker längs hela Umeå-kajen" läses troligen av fler än rubriken "Socialnämndspolitiker kämpar med budgeten". Den senare rubriken stämmer nog för de flesta socialnämnder runt om i länet. Den första kan däremot inte vara sann – För då hade vi alla kunnat läsa om det.

Men är det medias fel att mycket av det viktiga demokratiska arbetet inte syns? Jag tror inte det. Jag tror felet ligger hos många av er väljare som hellre läser smaskiga rubriker än lite tråkig fakta om hur demokratin fungerar för att vi skall ha en fortsatt god välfärd. Men skulle det inte vara på det viset föreslår jag att ni som mediakonsumenter kontaktar tv, radio och tidningar för att berätta vad ni vill ha – Helt enkelt lite tråkig fakta om hur politiker kämpar för att även fortsättningsvis kunna leverera skattefinansierad välfärd i världsklass.

Jag träffar dagligen politiker, från olika partier, som verkligen gör sitt bästa för att vi skall ha en så god gemensam välfärd som det bara är möjligt. Fundera på det när ni ser en tråkig rubrik.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.