Edward Riedl (M)

Svininfluensan göder svinen…

Ett vanligt influensavaccin kostar 35 kronor per dos. Den här gången tar de 65 kronor per dos. Sveriges landsting har beställt två doser per medborgare för att vid en eventuell pandemi skydda medborgarna så gått det går. Men den svenska regeringen får dessutom betala ytterligare en hemlig summa pengar för att vi verkligen skall få vaccinet om en pandemi bryter ut. Snurrigt värre. Det enda som är säkert med svininfluensan är att media säljer lösnummer och svinen inom vaccinindustrin tjänar storkovan. För på vilket annat sätt skall man beskriva dem som på detta osmakliga sätt profiterar på mänsklig olycka. Först tar de betalt av alla för själva vaccinet och sedan kräver de ytterligare pengar för att leverera om det sedan verkligen behövs.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

5 kommentarer

  1. Isak

    Ja Herr Riedl! Sådan är kapitalismen, som du och allianspartierna är varma anhängare av.
    Vet inte vad du har varit dom sista veckorna.
    Men det råder ingen tvekan om att världen har
    råkat ut för en pandemi. Sen beror det på bl.a
    svensk sjukvård hur vi klarar oss från den. Men
    enligt dig så ska vi vänta och se hur många
    offer den kommar att skörda först. Sådant kall-
    as för synism.

  2. Leif

    Du låter som en sosse, du som Moderat borde väl älska det här, någonstans gör sig någon otroliga pengar på detta. Vad är det att vara upprörd över från en Moderats sida? Det är ju detta ni vill ha? Förklara för oss

  3. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-07-22 16:48)
    Att jämföra detta med kapitalism känns inte särskilt relevant då detta handlar om något helt annat. Däremot kan inte marknaden fritt klara den här typen av åtaganden vilket detta återigen visar.
    Din frånvaro från min blogg har varit långvarig – Jag undrade just när du skulle dyka upp igen. Du häver ur dig osakligheter, osanningar och nonsens. När man försöker ta dig på allvar och faktiskt fråga hur du tänker… Ja då möts man med tystnad under flera veckor. Jag för gärna konstruktiva samtal – Gör du?

  4. Edward Riedl

    Svar till Leif (2009-07-22 16:56)
    Jag tror på en reglerad marknadsekonomi vilket inte gör mig till sosse. Vaccinbolag som profiterar på nyss nämnda sätt tror jag det är få (möjligen aktieägarna) som gillar. Men de visar varför samhället behöver ha ett särskilt ansvar i den här typen av frågor.

  5. Håkan Persson

    Jag ska skippa snacket som tidigare kommentarer framför, för mig får du ha vilken färg på din propellerkeps du vill.

    Anledningen till att de som framställer vaccinen tar betalt både för vaccinet och en till summa vid allvarlig pandemi är för att Sverige har förhandlat sig till exklusivitet, d.v.s. att leverantören måste leverera även om pandemin slår hårt mot deras ”eget folk”.

    Det är alltså denna klausul i avtalet som reglerar den extra pengen, svin eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.