Edward Riedl (M)

I USA är det vänstern som är emot skattehöjningar…

Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger har under en längre tid haft det kämpigt med ekonomin. Den globala finanskrisen har slagit hårt mot den amerikanska delstaten som om den vore ett eget land skulle vara världens åttonde största ekonomi. Delstaten betalar inte längre sina räkningar med pengar utan ger istället ut skuldebrev. Schwarzenegger är republikan men har genom det amerikanska valsystemet ett parlament med demokratisk majoritet. Demokraterna (den amerikanska vänstern) har vägrat att rösta igenom några skattehöjningar utan nu istället tvingat fram ett sparpaket inom skolan och sjukvården på nästan 150 miljarder kronor. Men detta var först efter att den forna filmhjälten hade hotat att stänga hela förvaltningen.

Även i USA blir det allt svårare att hitta den traditionella skillnaden mellan höger och vänster i politiken. Det ger perspektiv.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. moderat

    Hos Arnold borde man ha höjt skatterna en aning i de bredare lagren långt innan han kom till makten. De skattesatser man har i normalinkomstlägena är extremt låga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.