Edward Riedl (M)

Vill svenska folket verkligen ha en (S)kattechock?

Jag ser i senaste opinionsmätningen att (S) går framåt igen. Alliansregeringens jobbskatteavdrag innebär stora lättnader för vanliga svenska familjer med vanliga arbeten. Oavsett vilken retorik (S) använder är det vanliga arbetare som kommer att få betala skattehöjningarna.

Ett exempel: Han jobbar som busschaufför och tjänar 23 000 kronor i månaden. Hon jobbar som undersköterska och tjänar 20 000 kronor i månaden. Med alliansregeringens jobbskatteavdrag betalar de 32 000 kronor mindre i skatt per år jämfört med när (S) styrde för 3 år sedan.

Handen på hjärtat. Hur många fler jobb blir det om (S) får chockhöja skatterna på arbete igen? Fundera ordentligt innan ni lägger er röst i valet 2010 – Efteråt får ni leva med resultatet i 4 år.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. tvemsam att han röstar blått igen

    Om eran utsugningspolitik lockar mer än högre skatter. Se det från våran sida, vi som inte har silverskedar när vi äter våran soppa, vi som inte har jobb, vi som är sjukskrivna. Du vet dom där som ni i Moderaterna helt skiter i, jag tror sådana som vi och med eran politik blir vi bara fler, kommer att skita i era fagra löften som inte är annat än luftslott.

    Det som försvinner i snö kommer oftast fram i tö, även inom politiken Eddie.

  2. Edward Riedl (M).

    För att klara den gemensamma välfärden vilket även inkluderar bidrag och ersättningar till sjukskrivna och arbetslösa måste någon arbeta. För att kunna fortsätta med den höga välfärdsnivån vi åtnjuter i Sverige måste så många som möjligt arbeta – Annars går inte matematiken ihop. Trots att Sverige är ett litet exportberoende land är arbetslösheten här lägre än för EU-snittet.

    Hur du kan se busschaufförer och undersköterskor som rika med silverbestick i handen gör mig beklämd. Det är dessa och alla andra som varje dag går till arbetet som faktiskt möjliggör den goda gemensamma välfärd som vi har.

    Faktum är att vi har fler i arbete idag än om (S)-politiken fortsatt. Den politiken (S) står för gör att det för många människor inte gör någon skillnad ekonomiskt ifall man arbetar eller inte. Ett sådant samhälle vill inte jag ha. Arbete skall löna sig. Men den som är sjuk eller för tillfället utan arbete skall givetvis ha ett ekonomiskt skydd – Vilket vi har idag.

    Men visst är det ekonomiskt tufft för många som av en eller annan anledning är utan arbete. Men faktum är att även många med dåligt betalda arbeten har det minst lika tufft. Det måste alltid löna sig att arbeta. Är du av annan uppfattning så skall du nog rösta på (S).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.