Edward Riedl (M)

Fel av Anna Sjödin att stänga ute Sverigedemokraterna från Vindelns follkhögskola…

Vem har rätt att säga vilka politiska åsikter som är tillåtna i en demokrati? Uppenbarligen anser rektorn på Vindelns folkhögskola att hon har den rätten. Piratpartiet ansåg hon var lämpliga att delta i debatten.

I en demokrati måste även obekväma åsikter få framföras. Enligt min mening måste vi bemöta främlingsfientlighet och inskränkthet med kloka motargument – Inte censur. För vem skall då äga rätten att censurera?

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

3 kommentarer

  1. Mkt tveksamt

    det är ju fritt fram för m att frottera sig med dessa mörkrets människor. Och kom inte dragande med demokratiska principer, i detta gäller även att säga nej Tack!

  2. Edward Riedl (M).

    Det handlar inte om att frottera sig med Sverigedemokrater. Demokrati innebär att även de med andra värderingar än våra har rätten att föra fram dem. På samma sätt har vi rätten att bemöta dem. Vem skall annars äga rätten att bestämma vad som är ok att tycka? Demokratiska principer är inte förhandlingsbara.

  3. fortrf. mkt.tveksamt

    Det hedrar dig att du kommenterar, det gör ex.vis. inte den kavate Anders Ågren. Självklart är det den som anordnar ett möte som bestämmer vilka som skall eller man vill ha med.
    Hur gör ni inom M? Skulle Offensiv vara välkomna på era möten?
    Jag förmodar att ni skulle sätta en gräns ganska snart för i vilka möten dessa fick delta, eller????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.