Edward Riedl (M)

Hartman (S): Dålig politik blir inte bättre bara för att ni upprepar den…

Med floskler utan innehåll försöker Tomas Hartman (S) förklara hur mycket bättre Finland hanterat den globala finanskrisen genom stimulansåtgärder. Faktum är att Sverige är ett av de länder inom OECD-området som har störst offentliga stimulanser. En delförklaring är de svenska skyddsnäten där människor trots att de saknar arbete har en i internationell jämförelse god standard och köpkraft.

Men återigen Tomas och andra gnällande sossar: Är det Finlands lägre skattetryck som ni ser som en bra modell för Sverige? Det vore märkligt eftersom ni vill chockhöja skatterna igen och åter placera Sverige som landet med världens högsta skattetryck! För inte menar du på fullt allvar att de stimulanser Finland genomfört visar mer handlingskraft än de som vi genomfört i Sverige. Alliansregeringen tillför dessutom stimulanspengar till välfärdens kärna (sjukvård, skola och äldreomsorg) de kommande åren.

Finansminister Anders Borg (M) gör klokt i att inte bränna alla pengar på en gång. Ingen vet hur långvarig krisen kommer att bli. Det enda vi säkert vet är att de länder (tex Storbritannien) som ni sossar hyllade som handlingskraftiga för några månader sedan inte lyckats med annat än att bränna alla pengar för tidigt. Dessa länder kommer att ha svårt i andra halvlek om krisen fortsätter.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.