Edward Riedl (M)

Alliansregeringen sköter svensk ekonomi på bästa tänkbara sätt….

Trots att regeringen tillskjuter 17 000 miljoner kronnor ytterligare till välfärdssektorn de kommande 3 åren så gnäller sossar runt om i landet om mer. Självklart är det tuffa tider för både välfärdssektorn, privata företag och enskilda människor som förlorar sina jobb. Men ingen är betjänt av att svensk ekonomi havererar. För om socialdemokraterna fick satsa alla pengar på allt möjligt vore det troligen resultatet.

Vi står inför besvärliga tider där vi politiker måste värna välfärdens kärna. Sjukvård, skola och äldreomsorg går att skydda genom besparingar på andra områden. Jag blir lite trött när Lennart Holmlund (S) gnäller på regeringens satsningar samtidigt som han vill satsa på Kulturhuvudstadsåret. Hans partikollega vill dessutom få OS till Umeå. Nog finns det pengar att spara utan att välfärdens kärna drabbas.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

  1. Frågande

    Sist jag kollade tog ni hem en polismördare från USA för 600 000. Är det så du menar med att spara och lägga pengarna på viktiga saker?

  2. Slöseri över partigränserna.

    Du berömmer med rätta regeringen. Hur förhåller du dig själv till Landstingets ekonomi och bokslut? Konstaterar att den s.k. soliditeten försämrats med 9% 2008.
    Dessutom är årets underskott och
    bristen på god ekonomisk hushållning tillsammans ca. 430milj.kr. (290plus 140)

    Sammantaget: 9% av 7 miljarder är ca 600milj.kr plus årets resultat
    inkl. god ekonomisk hushållning 430 milj.kr. Alltså ca 1 miljard för mycket i kostnader 2008. Vad säger du om det? Och vilka konkreta förslag har du och alliansen lagt för att undvika denna
    odiskuterade situation. Hur S förhåller sig till god ekonomisk hushållning vet vi. Det som tyvärr är obesvarat är alliansens synpunkter. Det verkar tyvärr som om alliansen har en allians med S? ??

    Upp till bevis nu Edward, nu är det slut med jamsandet med S. Hur skall borgarna förhålla sig? Konkret. Lämnar du inget svar på detta är du förmodligen rökt.

  3. Edward Riedl (M).

    Jag kan som många andra förfasas över vad svensk kriminalvvård kostar oss skattebetalare. Jag kan fundera över varför vi tar hem kriminella som avtjänar sina straff i andra länder. Det är svåra frågor som statsmakten måste hantera och frågan är vad alternativet till nuvarandde ordning skulle vara? Men detta undantar inte på något sätt kommuner och landsting att sköta sina åtaganden inom befintliga kostnadsramar. Lennart Holmlund (S) verkar ha råd med Kulturhuvudstadsår för åtskilliga miljoner – Då ekar gnället på alliansregeringen rätt ihåligt.

  4. Edward Riedl (M).

    Jag har svårt att följa relevansen i ditt räkneexempel. Landstinget under socialdemokratisk ledning redovisar ett negativt resultat med 296 miljoner kronor – Det är riktigt illa. Men eftersom vissa försämringar i kapitalförvaltningen inte är realiserade är en del av försämringarna i soliditeten endast teoretiska. Detta är en följd av försiktigthetsprincipen inom kommunal redovisning där lägsta värdet redovisas. Men en del av den redovisade soliditetsförsämringen är givetvis en följd att mer pengar än landstingets intäkter för 2008 nyttjats. Men ditt räkneexempel stämmer däremot inte – Det ser inte riktigt så illa ut. Men verkligheten kring landstingets ekonomi är tillräckligt illa. Alliansens politik i landstinget innebär kortfattat att minska kostnader inomkultur, EU-projekt och annat som inte är sjukvård. Vill du ha mer detaljer om alliansens politik rekomenderar jag dig http://www.bytledning.nu där vår alternativa budget kan laddas ner. Kvarstår det frågetecken är du välkommen att höra av dig per telefon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.