Edward Riedl (M)

(S)-politik är idag populistisk och fantasilös – Inga egna idéer levereras utan bara ökade utgifter och gnäll

Så kan man sammanfatta kritiken mot regeringen. (S) lämnar ett förslag om dagen som innebär ökade statsutgifter. I förrgår var det a-kassan de skulle rusta upp med ca 20 miljarder per år, igår skulle de bygga järnvägar för åtskilliga miljarder och jag väntar med spänning vilka förslag till ökade statsutgifter de kommer att lämna idag.

Men aldrig en rad om hur de tänker betala för kalaset. Möjligen i de rika i svepande ordalag nämns som förlorarna. Problemet är bara att de riktigt rika flyttar sina pengar utomlands och staten får mycket lite extra intäkter. Däremot drabbas Sverige av kapitalflykt när vi som bäst behöver kapitalet i landet. Så vem skall egentligen betala för (S) politiska förslag? Antingen blir det vanligt folk med vanliga arbeten som får kraftigt höjda skatter eller så tänker de skuldsätta Sverige ordentligt. Inget av alternativen känns särskilt genomtänkta eller lockande. Kanske är det också därför (s) är tysta om hur de tänker göra.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

8 kommentarer

  1. knappastr M

    Bäste herr Riedl. Var nu ärlig mot dina läsare, och dig själv inte minst, när du nu svarar på min fråga.
    Låt oss tänka att förhållandet hade varit omvänt, att det hade varit samma ekonomiska kris, men att det hade varit en S-regering som styrt landet.
    Hade du då, och dina borgerliga kamrater suttit fullständigt still i båten. Hade ni möjligen tom. beklagat vilket elände s hade hamnat i, helt oförskyllt?
    svara ärligt nu!!
    jag återkommer.

  2. Edward Riedl (M).

    Intressant frågeställning men tyvärr omöjlig att svara på. Till viss del handlar det om vilken politik de tänkt föra i motsvarande situation. Ibland kan allvarliga kriser av det här slaget också samla partier över blockgränserna. Då blir samtalen mer konstruktiva. Jag har svårt att tänka mig att vi skulle försökt skylla den globala finanskrisen på socialdemokratin. Men hade de fört en högskattepolitik som i första skedet försvagat svensk arbetsmarknad hade vi troligen kritiserat det. Men frågan blir svår att besvara fullt ut.

  3. Edward Riedl (M).

    Nej till vissa delar väldigt kreativt om de verkligen förstod vad de gjorde. Kanske blev de förda bakom ljuset…. Vem vet?

  4. Anders

    inte varit ett helt annat ljud i skällan då kan jag tro. Då hade det varit att det är ”den röda regeringens fel”
    Nu är det bara så att den röda regeringen mycket troligen inte hade dragit ner på skatterna så att kommunerna inte skulle suttit med 5,5 miljarder minus.
    Men som sagt, borgarna kanske vill avskaffa alla kommuner också vem vet.
    Kanske sälja ut kommunerna till enskilda företag?

    Längtar till nästa val

  5. Knappast M

    På frågan, som var ganska rak och enkel att besvara, glider du undan på typiskt proff-politikersätt.
    jag har vvarit med så läng så jag vet hur ni skuklle ha agerat. Ta bara tsunamin, den kom ju så småningom att vara ett verk av Persson m.fl. ministrar. Då skrek och spydde borgerligheten på ett rent bedrövligt sätt. På samma sätt skulle ni ha agerat i detta sammanhang. OK, jag förstår att du inte vill vara mera ärlig än du varit.

  6. Edward Riedl (M).

    Det var inte meningen att glida undan frågan. Jag försökte bara förklara hur svår frågan var att besvara. När det gäller krishanteringen av tsunamin så fick den fd S-regeringen kritik av alliansen. Jag tillhör en av dem som tyckte den kritiken var onödig och till viss del obefogad.

  7. Knappast m, än mera!

    Det var ju storsint av dig att så här 5-6 år senare ha den åsikten betr. tsunamin.
    Som slutpunkt vill jag bara säga, din åsikt är att du och allianspartierna är redo att ev. i viss sakfrågor stödja andra partiers åsikter, om dessa ligger inom ramen för din ideologi!!!Alltså, du skäller på s för att dom är kritiska, men säger på rak fråga, att det skulle du också vara, om inte de andra för den politik som du gillar.
    Hängder du med?
    Logiskt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.