Edward Riedl (M)

Levi Bergström (S)vamlar om högriskobligationen i landstinget…

Jag har i tidigare bloggar skrivit om den högriskobligation som inköptes av landstinget för 257 miljoner kronor för några år sedan. Värdet idag är endast en bit under 100 miljoner kronor och riskerar med ytterligare någon företagskonkurs bli helt värdelös. För den som inte följt debatten rekomenderar jag tidigare bloggar. Igår:, 26 februari:och 18 februari:.

Levi Bergström påstår i VK att obligationen inte tappat något i värde senaste halvåret. Faktum är att obligationen fallit kraftigt i värde sedan september 2008.

Levi Bergström påstår i VK att alla (vilka är dessa alla Levi pratar om?) utom jag och folkpartiet rekomenderar att ha is i magen när det gäller obligationen. Faktum är att den enda icke partiska utredningen (genomförd av Swedbank och finns som offentlig handling på landstinget) varken kan rekomendera försäljning eller icke försäljning men att risken att obligationen blir helt värdelös inte är försumbar. Denna granskning av pappret gjordes innan GM´s revisorer signalerade att en konkurs kan vara nära förestående. Det var innan AIG (försäkringsjätte) fick ytterligare 270 miljarder kronor av den amerikanska staten för att bara hålla sig flytande. Det vore intressant att veta vilka Levi syftar på när han säger att alla anser att landstinget skall ha is i magen?

Men enligt VK förstår han att värdet på obligationen fortsätter neråt om GM går i konkurs. Övriga kommentarer överflödiga.

Allt annat än försäljning är spel med skattepengar.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.