Edward Riedl (M)

Stoppa pengaslöseriet – Lägg ner Norrstyrelsen!

Norrstyrelsen skapades av landstingen i Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland. Det enda syftet med Norrstyrelsen var att förbereda en regionbildning 2011. Regeringen har nu på tydligast tänkbara sätt förklarat att det inte är aktuellt med en sådan regionbildning förän tidigast 2015. Väljarna kommer i valet 2010 aktivt kunna rösta bort partier som vill genomföra en storregion med allt vad det innebär. I Västerbotten är det så här långt bara vi moderater som inte vill bilda storregion. Miljöpartiet vacklar och fler partier kommer säkert, av rädsla för att förlora sina väljare, att ansluta sig till den moderata linjen i den här frågan. I mitt perspektiv är den stora demokratiska segern att västerbottningen nu i valet 2010 får möjlighet att rösta bort de partier som vill bygga nya byråkratier istället för att satsa pengar på sjukvården.

Trots detta har ett stort antal politiker i Norrland valt att låtsas som om det regnar. De fortsätter att hålla liv i Norrstyrelsen trots att den inte längre har någon uppgift. Norrstyrelsens ytterst ansvarige tjänsteman tjänar cirka 100 000 kronor i månaden. Dessutom är ytterligare ett 50-tal tjänstemän från de tre landstingen i olika grad involverade i arbetet tillsammans med ett 100-tal politiker. Trots att det inte blir någon region 2011 fortsätter alltså miljoner och åter miljoner kronor att plöjas ner i detta hopplösa projekt.

Stoppa pengaslöseriet – Lägg ner Norstyrelsen nu!

Pengarna behövs bättre i sjukvården.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

8 kommentarer

  1. Birgitta

    Tack Edvard att du kommer fram med uppgifter som vi vanliga medborgare inte har en susning om. Detta är många politikers dilemma att inte tänka på oss skattebetalare. Vart pengarna tar vägen. Dessa pengar skulle gå helt oavkortat till psykvården som går på knäna. Där är ett område som måste prioriteras, Vi har alldeles för många samhälls-innevånare som mår oerhört dåligt och inte får nog snabb hjälp.

  2. Bobbo

    Jag lade min röst på dig, har ej ångrat mitt val, men där anser jag dig ha fel. Endera bör landstingen skrotas helt och ingå i stor-region alt. vara direktunderställda staten. Däremot tycker jag att många verksamheter kan konkurrens utsättas, däribland akutsjukvården.

  3. Kicki

    Med moderaternas och Edward Riedls agerande så röstas alliansen bort i kommun och landstingsvalet. Är det så du vill ha det? Tänk efter före. En större region än Västerbotten krävs för att klara morgondagen.

  4. Ed Scissorhands

    Vad i hela världen väntar ni på? Vad annat inom politikervärlden går det att spara in på? Är alla möten verkligen så nödvändiga?? Det går säkert att spara in även på de reguljära mötena!

  5. Kuno

    Ca. 70% av samhällets kostnader går tillbaka till samhället i första loopen, dvs i form av löneskatt, arbetsgivaravgift, moms på den konsumtion och löneskatter på service som ca. 95% av nettolönen används till.

    Detta ger naturligtvis en tröghet i systemet, samt snedvrider samhällsekonomin och begränsar t.ex. tillväxt i småföretagande. Men det betyder också att politiska felsatsningar över några år nästan inte kostar något alls för samhället.

    De politiker och tjänstemän som inte förstår dessa flöden ska ha andra jobb, alternativt läsa på ordentligt om samhällsekonomi, för ni har ett stort ansvar.

  6. Bengt

    ”Vi har alldeles för många samhälls-innevånare som mår oerhört dåligt och inte får nog snabb hjälp”.

    Att moderat politik ska kunna hjälp de som mår dåligt är inget jag tror på. Hur många fler är det som i dag som mår dåligt sedan valet 2006?

    Med ökande samhällsklyftor så mår allt sämre dåligt i olika avseenden. Allt flera som blir arbetslösa mår naturligtvis mycket sämre än när de hade arbete. Allt detta sker på de välbestäldas konto som ökar, och som får det allt bättre och bättre och förmånligare i samhället.

    Med en sådan markant föränring blir man inte friskare av. Arbete ger hälsa och välstånd – med det sker inte med moderat politik.

    Klasspolitik och förnedringens politik har aldrig givit generell hjälp och välfärd för samhällsmedborgare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.